• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

Miniler çıksın ortaya artık bacaklar fora

Miniler çıksın ortaya artık bacaklar fora
Bacak estetiğiyle ilgili gelişmeler teknolojinin de etkisiyle her geçen gün artıyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Dr. Coşkun Levent Taşçı, bacak estetiğinin ayrıntılarını Cosmopolitan dergisine anlattı.

* Bacak ve diz estetiğine neden ihtiyaç duyuluyor?
Diz bölgesi; uyluk ve bacağın geçiş noktasındadır. Bu stratejik konumu nedeniyle diz, ayrı bir önem kazanıyor. Etek ya da kısa bir elbise giyildiği zaman merkezdeki konumu ve ayrıntıları ile bacak ön plana çıkıyor. Diz çevresi estetik kontürünü alttaki anatomi belirliyor.

Uyluk ve bacak kemiklerinde kasların yapıştığı çıkıntılı bölgeler var. Bu nedenle diz çevremizde dış bükey kavislerin olması normal... Ancak bölgedeki doku kalınlığı 2-3 santimetreyi geçiyorsa, diz estetiği bozuluyor. Bacak bacak üstüne atıldığı zaman oluşan çekici tablo bozuluyor. Çünkü bu hareket, basınçla dizlerin iç yanlarındaki fazlalıkların görünmesine neden oluyor.
 

* Bacakla ilgili estetik kusurlar nelerdir, anlatabilir misiniz?
Bacakla ilgili estetik kusurlar eğrilik, incelik ya da kalınlık ve kılcal damar sorunları olarak ön plana çıkıyor. Bacak silüeti düzgün olsa da bölgedeki kılcal damarlar da, bacak estetiğini bozan yüzeysel sorunlar arasında sayılabiliyor.

* Yaşı en çok gösteren yerlerden birinin de diz kapağı olduğu iddia ediliyor. Sizce bu doğru mu?
Kısmen katılıyorum. Diz kapağı üzeri bölgesi, uyluk olarak adlandırdığımız diz kapağından kasık bölgesine kadar olan bölgenin sarkmasını hemen gösteriyor. Diz kapağı üstü, sarkan dokuyla örtülmeye başlıyor ve bölgede deri katlanmaları oluşuyor. Tabii bu da yaşlılık demek.


* Yaşı en çok gösteren yerlerden birinin de diz kapağı olduğu iddia ediliyor. Sizce bu doğru mu?
Kısmen katılıyorum. Diz kapağı üzeri bölgesi, uyluk olarak adlandırdığımız diz kapağından kasık bölgesine kadar olan bölgenin sarkmasını hemen gösteriyor. Diz kapağı üstü, sarkan dokuyla örtülmeye başlıyor ve bölgede deri katlanmaları oluşuyor. Tabii bu da yaşlılık demek.

Slimlipo’daki kullandığımız lazerler sadece yağ hücrelerine duyarlı ve dolayısıyla başka hücrelere zarar vermiyor. Sırf yağ almadığımız ve germe işlemini yine lazerle yaptığımız için, bacak bölgesinde pürüzsüz bir cilt sağlayabiliyoruz. Üstelik 2 milimetrelik deliklerle diz üstü ve dizin yanındaki bölgelere girebiliyor ve tüm bölgeyi rahatlıkla tarayabiliyoruz. Dolayısıyla minik izlerle, çok etkili olan bu işlemi tamamlıyoruz.


RÖTUŞ GEREKEBİLİR

* Ameliyatlar ne kadar sürüyor? Ameliyat sonrası sosyal hayata hemen dönülebiliyor mu?
Diz çevresi estetiğinde işlem bir-iki saat sürüyor, işlemden sonra kişi, evine gidebiliyor. Sosyal hayattan herhangi bir çekilme söz konusu değil. İyileşme süreci normal yaşam süreci içinde devam ediyor. Bacak şekillendirme ise daha uzun bir işlemler bütünüdür. Günümüzdeki modern yaklaşımlarda iyileşme sürecinin yatarak geçirilmesi artık söz konusu değildir. Aktif iyileşme dediğimiz, yaşam içinde iyileşme hasta için çok daha önemlidir.

* Ameliyatları tekrarlamak gerekebiliyor mu?
Bacak ve diz estetiğinde yağlar alınarak şekillendirme yapılırsa tekrarı gerekmez. Bedenimizdeki yağ hücrelerinin sayısı sabittir. Tekrar çoğalamazlar. Ancak deri kalitesi iyi olmayan kişilerde sonradan ufak tefek rötuş gerekebilir.

* Bacak çarpıklıklarını düzeltmenin yolu var mı?
Bacaktaki kusurlar her zaman yağ fazlalığından oluşmaz. Bacak çarpıklıklarının altında yatan en önemli sorun; bacak kemiği eğrilikleridir. Bu durumlarda kamuflaj estetiği yapılır. Aşırı zayıflık görülen yerlere silikon implant yerleştirilerek bu sorun çözülür.

KALIN BACAĞA BOTOKSLA SON!

Baldır bölgesindeki kaslar çok fazla gelişmiş ise, alt bacak bölgesinde hantal ve kaba bir kalınlık oluşur. Botoksla kasın bazı bölgelerine enjeksiyonlar yaparak bu kalınlığı azaltmak mümkün.

BACAK ESTETİĞİNDE YAĞ TRANSFERİ YÖNTEMİ

Estetik International’ın kurucusu, Doktor Bülent Cihantimur, kendi geliştirdiği yağ transfer sistemini şöyle anlatıyor: “Herkes güzel bacaklara sahip olmak istiyor. Kimileri bunun için protez ve dolgu yöntemlerini tercih ediyor. Ancak bu yöntemler, hem hasta hem doktor açısından çeşitli zorluklar arz ediyor.


Kendi geliştirdiğim yağ transfer sistemi daha kolay, etkili ve maliyet açısından da avantajlı. Bu yöntemde vücuttan çekilen yağ, önce steril ve havasız bir ortama alınıyor. Yağ, oradan da özel bir cihazla vücudun diğer bir bölgesine transfer ediliyor. Böylece, yağ hücreleri tıbbi aletlerle temas etmiyor. Enfeksiyon riski de son derece azalıyor.”


 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6544 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim