• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Mısırlı 70 yaşındaki antrenör, sporu yaşıtlarına da tavsiye ediyor

Mısırlı 70 yaşındaki antrenör, sporu yaşıtlarına da tavsiye ediyor
Mısır’ın başkenti Kahire’de yaşlılara özel spor salonunda antrenörlük yapan 70 yaşındaki Hüseyin Ahmed, hayatının vazgeçilmezi olarak gördüğü sporu herkese tavsiye ediyor.

Antrenör Ahmed: "60 yıl boyunca yaptığım spor karşılığında sağlığımı kazandım. Bundan daha önemli bir şey olabilir mi?"

"Genç-yaşlı herkesin spor yapmasını temenni ediyorum. Sadece ağırlık kaldırmak veya kas geliştirmek zorunda değiller, herhangi bir spor dalını seçebilirler"

Başkent'in tarihi bölgesi Darb El-Ahmar’da spor salonunda hocalık yapan ve ilerlemiş yaşına rağmen bundan vazgeçmeyen Ahmed, AA muhabirine spor sevgisini anlattı.

Çocukluğundan bu yana spor yapmaya özen gösterdiğini ifade eden Ahmed, “Sporu seviyorum ve bulunduğum bölgede başta yaşlılar olmak üzere herkese spor alışkanlığını aşılamayı hedefliyorum.” dedi.

Yaklaşık 60 yıldır spor yaptığını, şu anda da yaşlılara özel spor salonunda antrenörlük görevini üstlendiğini hatırlatan Ahmed, sporu "hayatın kendisi" olarak tanımlıyor.

Hüseyin Ahmed, “Ben 10 yaşımdan bu yana sporu severek yapan birisi olarak yaklaşık 60 yıldır spor yapmayı sürdürüyorum. Gençliğimde de yaşlandıktan sonra da birçok yerel yarışmalara iştirak ettim. Spor benim her şeyim, hayatım.” ifadelerini kullandı.

- Her yaşta spor tavsiyesi

Sporun önemi ve sağlığa faydalarına da değinen 70 yaşındaki antrenör Ahmed, bu yaşına kadar ciddi bir rahatsızlık geçirmediğini söyledi.

Sporun vücudu sürekli dinç tuttuğuna değinen Ahmed, “60 yıl boyunca yaptığım spor karşılığında sağlığımı kazandım. Bundan daha önemli bir şey olabilir mi? Düzenli spor sayesinde hayatım boyunca ne ameliyat oldum ne de hastaneye gittim.” diye konuştu.

Her yaşta ve herkese spor yapma tavsiyesinde bulunan Hüseyin Ahmed, “Genç-yaşlı herkesin spor yapmasını temenni ediyorum. Sadece ağırlık kaldırmak veya kas geliştirmek zorunda değiller, herhangi bir spor dalını seçebilirler. Düzenli bir şekilde vücudun hareket etmesini, kan akışını sağlayan herhangi bir spor yapılabilir.” şeklinde konuştu.

-“Çevremdeki yaşlı insanları spor yapmaya teşvik ediyorum”

Mahallesindeki spor salonunun yaşlı insanlara sporu teşvik etmeyi amaçladığını dile getiren Ahmed, spor yapmayanlara başlama, yapanlara da bırakmamalarını tavsiye ederek, şöyle devam etti:

“Sporun başta sağlık olmak üzere çok fazla faydası var. Bazı yabancılara baktığımızda yaşlarına rağmen gayet sağlıklı ve genç görünüyorlar, bizde ise maalesef spora önem verilmediği için tam tersi oluyor. Dün 2 arkadaşım spora başlamak istediklerini söyledi; ben de buyurun gelin dedim. Önümüzdeki hafta onlar da başlayacak. Çevremdeki yaşlı insanları spor yapmaya teşvik ediyorum.”

Hüseyin Ahmed, yaşının artık bazı sporları yapmasına izin vermediğini aktararak, antrenörlüğün yanında kendini fazla yormayacak şekilde her gün bacak, göğüs, kol ve sırt egzersizleri yaptığını kaydetti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim