• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Morbid obeziteden kurtulmak için cerrahi teknikler

Morbid obeziteden kurtulmak için cerrahi teknikler
Çağımızın en yaygın ve önemli hastalıklarından biri olan obezite, kişinin yaşantısını sadece görsel anlamda etkilemeyen, hayat süresini kısaltabilecek derecede ciddi sağlık sorunlarının eşlik edebileceği bir rahatsızlıktır.

Kalp hastalıkları, diyabet, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, felç ve bazı kanser türleri bu riskler arasında sayılabilir. Vücut kitle indeksi 30’un üzerinde olan bir kişi artık kilolu kategorisinden çıkarak obez sayılmaktadır. Bu noktada obezite hastalarına doktorlar kilo vermek genellikle ilk süreçte diyet ve egzersiz tedavisi uygularlar. Davranış biçimlendirmesi olarak ta adlandırılabilecek bu süreç, kişinin sağlıklı bir vücut ağırlığına kavuşması için cerrahi yöntemden önce uygulanır. Bariatrik Cerrahi (Obezite cerrahisi) ise tüm bu uygulamalar yetersiz kaldığında ve vücut kitle indeksi 35’in üzerinde olan kişi zayıflayamadığında kullanılan bir tedavi yöntemidir.

Obezite Ameliyatı

 

Kilosu normal kilodan fazla olan tüm hastalara mide balonu uygulanabilir. Genellikle vücut kitle indeksi 40 olan ve şişmanlık ameliyatları tercih etmeyen bireylerin en çok tercih ettiği yöntemlerden biridir. İstanbul Obezite Cerrahisi merkezinde en çok talep gören ve uygulanan yöntemlerden bir tanesidir. Yemek borusundan geçirilerek mideye yerleştirilen balonla obezite tedavisi; obezlerin açlık hissi azaltılarak, vücudun yüzde otuzu eritilebilmektedir. Hava ve serum ile şişirilen olmak üzere iki tip mide balonu vardır. Her iki balon da midede yer kaplayarak dolgunluk ve tokluk hissi oluşturur. Serum ile doldurulan mide balonu, mide çıkışına oturduğu için mide boşalımını geciktirerek Ghrelin hormonu üzerinden açlık hissini azaltır. Hava ile doldurulan mide balonu ise Ghrelin hormonunun salgılandığı Fundus kısmına etki ederek açlık hissini azaltır. Balon, ortalama altı ay midede kalmaktadır. Sleeve Gastrectomy yani Tüp mide ameliyatı olarak da adlandırılan mide küçültme ameliyatı morbid obezite denilen ve kısa vadede kilo vermesi mümkün olmayan obezite hastaları üzerinde uygulanmaktadır. Obezite ameliyatı nasıl yapılır.

Bu tür obezite hastaları İstanbul Obezite Cerrahisi merkezine başvurarak tüp mide ameliyatı talebinde bulunabilirler. Öncelikle hastanın bu ameliyata uygun olup olmadığı sağlık testlerinden geçirilerek belirlenir. Mide küçültme ameliyatı midenin iştah hissi veren kısmı kesilerek çıkartılır. Bu operasyondan sonra bireylerde hormonal değişiklikler yaşanarak iştah kesilmesi ve kolay doyma hissine ulaşma oluşmaktadır. Bu operasyon laparoskopik yöntem ile yapılır. Gastrik bypass; kapalı yöntemle gerçekleştirilen, hastanın midesinin büyük bir kısmının bypass edilerek, daha küçük hale getirilen bu midenin ince bağırsaklara dikilmesi ile mide hacminin küçülmesi ve bağırsakların da bir bölümünün devre dışı kalmasını sağlayan bir obezite cerrahisi metodudur. Obezite ameliyatı olanların yorumları.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5006 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim