• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5824
  • Euro 34.6959
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Muayene Katılım Payı Hesabı

Muayene Katılım Payı Hesabı
İstanbul SGK: Muayene Katılım Paylarının Hesaplanması

Merkez Müdürlüğümüze sıkça sorulmakta olan muayene ücretlerinin hesaplanması ile ilgili açıklama aşağıdadır. 2008 yılı SGK Sağlık Uygulama Tebliği’nin ‘’Ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi katılım payı’’ başlıklı (6.1) numaralı maddesinde ‘’Sağlık hizmeti sunucularında yapılan hekim ve diş hekimi muayenesi nedeniyle uygulanacak katılım payı tutarları aşağıda belirtilmiştir.

Birinci basamak sağlık kuruluşları ve aile hekimliği muayenelerinde 2 TL
İkinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında 8 TL,
Özel sağlık kurumlarında 15 TL ‘’ olarak belirtilmiştir.

İkinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumları ve özel sağlık kurumlarında yapılan muayeneler için öngörülen katılım payının 3 TL tutarındaki kısmı ile birinci basamak sağlık kuruluşları ve aile hekimliği muayenelerine ilişkin 2 TL tutarındaki katılım payı, kişilerin muayeneye ilişkin reçete ile eczanelere müracaat aşamasında tahsil edilmektedir. Bu tutarlar Döküm Listesi (Özet Bilgi) üzerinde Genel Yekünler bölümünde ‘’Muayene Ücreti’’ olarak belirtilen kısımda yer almaktadır.

Kalan muayene katılım payları ise ‘’Muayene’’ olarak belirtilen kısımda yer almakta olup, çalışan ve yakınlarından tahsil edilenler ile emeklilerin aylıklarından tahsil edilecek olan tutarlar toplu olarak belirtilmektedir.

Bu bilgiler doğrultusunda ‘’Ödenecek Miktar’’ olarak belirtilen tutarlardan;

Genel Yekünler bölümünde ‘’Muayene Ücreti’’ olarak belirtilen tutar, Sosyal Sigortalar Kurumu bölümünde ilk sırada yer alan Muayene Ücreti satırındaki ‘’ÇK’’ ve ÇY’’ sütununun altında belirtilen tutarlar ve “’RP” sütunun altında belirtilen tutar içerisinden çalışan sigortalıların muayene katılım payı tutarları toplamı(*) , BAĞKUR bölümünde ‘’Çalışan Mua.Ücre.’ belirtilen tutar ve GSS bölümünde ilk sırada yer alan Muayene Ücreti olarak belirtilen tutar düşülerek ödeme yapılmaktadır.

Örnek Döküm için tıklayınız.



(*) : Söz konusu tutarlar. Döküm Listesi’nin son sütunu olan “S.Türü” bölümünde RP kodu bulunan kayıtlardan, “Mua.Tut” başlıklı sütunda muayene katılım payı belirtilmiş olan kayıtların toplam tutarıdır. Raporlu kayıt yapılmış olan çalışan ve emekli sigortalıların ayrımı yine aynı Döküm Listesi’nde bulunan “Sicil” sütunundan yapılabilmektedir.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul

Bu haber toplam 19966 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim