• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Muayenehane sahibi bir grup doktor yönetmelik değişikliğinin geri çekilmesini istedi

Muayenehane sahibi bir grup doktor yönetmelik değişikliğinin geri çekilmesini istedi
Muayenehaneler Derneği Başkanı Cihangir Çakıcı: "Devletten yardım istiyoruz. Devlet büyüklerimizin anlayışla karşılamasını, bizi böyle bir kaygıya düşürmemesini arzu ediyoruz. Yönetmeliğin bir an önce geri çekilmesini talep ediyoruz"

Muayenehaneler Derneği Başkanı Cihangir Çakıcı, Resmi Gazetede 6 Ekim'de yayımlanan ve Ocak 2023'te uygulanacak Özel Hastaneler Yönetmeliği'ndeki değişikliğe ilişkin "Devletten yardım istiyoruz. Devlet büyüklerimizin anlayışla karşılamasını, bizi böyle bir kaygıya düşürmemesini arzu ediyoruz. Yönetmeliğin bir an önce geri çekilmesini talep ediyoruz." dedi.

Yönetmeliğe itiraz eden dernekler ile muayenehane sahibi bazı doktorlar, İstanbul'da basın toplantısı düzenledi.

Beyoğlu’nda bir otelde Muayenehaneler Derneği ev sahipliğinde, uzmanlık derneklerinin katılımıyla yapılan basın toplantısında, Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin geri çekilmesi istendi.

Toplantıda bir konuşma yapan Muayenehaneler Derneği Başkanı Cihangir Çakıcı, 6 Ekim'de Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği ile serbest çalışma haklarına kısıtlama geldiğini savunarak, "Bu kısıtlamayla birlikte bir kota koydular. Yaklaşık 100 doktor kadrosu olan bir özel hastanenin yüzde 15’ten fazla dışarıdan hekim kabul edilebileceği yönünde bir kota bu." dedi.

Yeni uygulamayla serbest çalışan hekimlerin ameliyat yapmalarının zorlaşacağını öne süren Çakıcı, tıptaki 45 uzmanlık derneğiyle bir araya gelerek, dertlerini anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Yönetmelik değişikliğinin iptali için 1200 civarında dava açıldığını aktaran Çakıcı, "Adalete güveniyoruz. Bunun yoluna gireceğini düşünüyoruz ama bu arada birçok kişinin mağdur olacağını düşünüyoruz. Onun için bir an önce yürütmenin durdurulmasını talep ediyoruz. Sağlık Bakanlığından bu yönetmeliği geri çekmesini arzu ediyoruz." diye konuştu.

Çakıcı, yönetmelik değişikliğinin anayasaya aykırı olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Serbest çalışma hakkımız elimizden alıyor. Kamu yararı olmayan bir durum bu. Bu yönetmeliğin birçok sakıncası ortaya çıkacak. Çalışanlarımız, hemşirelerimiz var, hastalar, hasta yakınları var. Muayenehane açmak isteyen bir sürü ekip arkadaşımız arkadan geliyor. Birçok sektörü de etkiliyor. Eczaneyi, tıp merkezini, görüntü merkezini etkileyecek."

Yönetmelik değişikliğinin sağlık turizminde de sıkıntılar yaratacağını iddia eden Çakıcı, şöyle konuştu:

"Sağlık turizminde dünyada 5’inci sıradayız. Türk hekimleri gerçekten dünyada çok iyi standartlara ulaştılar. Avrupa'dan, Amerika'dan, Arap ülkelerinden, Afrika'dan ya da Doğu ülkelerden buraya sürekli hasta geliyor. Bunlar boş yere gelmiyorlar. Buradaki iyi hekimlerin hatırına, iyi hekimler ameliyat etsin, tedavi etsinler diye geliyorlar. Bunlar daha çok serbest olan hekimlerin kendi gayeleriyle olmuş bir durum. Nitelikli iş gücü var. Gerçekten iyi hekimlerimiz dünya çapında işler yapıyorlar. Bunların devre dışı bırakılması Türk tıbbının irtifa kaybetmesine neden olacak. Biz Türk tıbbının irtifa kaybetmesini istemiyoruz. Dolayısıyla biz devletten yardım istiyoruz. Devlet büyüklerimizin anlayışla karşılamasını, bizi böyle bir kaygıya düşürmemesini arzu ediyoruz. Yönetmeliğin bir an önce geri çekilmesini talep ediyoruz. Biz siyasetten arınmış bir grubuz. Sadece işimize bakan, sadece işimizi yapan bir doktor grubuyuz. İç siyasetle hiçbirimizin alakası yok. Bizim önümüzü açsınlar, sadece ve sadece işimizi yapmamızı sağlasınlar. Bunu hep beraber çözeriz. Sadece biz muhatap alsınlar."

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Türk Cerrahi Derneği, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği, Riskli Gebelikler ve Riskli Bebekler Derneği temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda Özel Hastaneler Yönetmeliği'ndeki değişikliğin geri çekilmesini talep etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 946 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim