• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Müezzinoğlu: Bu Milletin Bir Ferdi Olarak Onur Duyuyorum

Müezzinoğlu: Bu Milletin Bir Ferdi Olarak Onur Duyuyorum
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Bu ülke, bu millet bize çok güzel zenginlikler nasip etti.' dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ülke, bu millet bize çok güzel zenginlikler nasip etti. Bir yabancı uyruklu soydaşını vatandaş, uzman, doktor, meslek sahibi, vekil en son da bakan yapan böyle bir millete borçtan, sorumluluk duygusundan başka herhalde söylenecek ikinci cümle Rabbim bu ülkeye, millete, Cerrahpaşa'ya, Haseki'ye borcumu ödeyerek gözlerimi kapamayı bana nasip etsin" diye konuştu.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu eşi Faize Müezzinoğlu ile Hilton Dalaman Sarıgerme Resort Otel'de düzenlenen V. Ulusal Haseki Tıp Kongresi'ne katıldı.Kongrenin açılışında konuşan Müezzinoğlu, Haseki Hastanesinin insanı yoğuran, hekimden önce insan yetiştiren, adam olmaya katkı sağlayan bir yer olduğunu söyledi.

Mesleği bir çok kurumun verebileceğini, mesleki eğitimin birçok yerden alınabileceğini ifade eden Müezzinoğlu, "Ama insanın kişiliğine, karakterine, hayat felsefesine, yaşama, insana değer vermeye, mesleğin etik kurallarını bu kadar yedire yedire veren bir kurumsal yapıdan ihtisas almış olmanın hayatım boyunca çok büyük zenginliklerini, artılarını gördüm. O günlerde yaşadığım bir çok zorluk ve sıkıntıya rağmen insanı hamur gibi yoğuran deneyimi Haseki'de yaşamış olmak benim için ayrı bir zenginlik, ayrı bir değer" diye konuştu.

Müezzinoğlu, Haseki'nin kendine yalnız bir uzmanlık ve meslek vermediğini, karakterinin ve insani değerlerinin oluşmasında güzel örnekleri yaşadığı bir yer olduğunu dile getirdi. Bu ülkenin vatandaşı olmaktan onur duyduğunu anlatan Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Bu ülkenin vatandaşı olduktan sonra Hasekili olmanın bir farklı boyutuyla ülkemize, insanımıza meslek hayatımızda hizmet etmeye çalıştık. Sonra işin siyaset boyutu geldi. Bugün vatandaşlık almak için 40 defa kapısına gittiğim Sağlık Bakanlığı kurumunun bir bakanı olarak bulunmaktan ben bir Hasekili olarak onur duyuyorum. Bu milletin bir ferdi olarak onur duyuyorum. Rabbim bu ülkenin önünü açsın, zorluklarını aşmasında bize de vesile olmayı nasip etsin. Mesleğimizde sıkıntılarımız, sorunlarımız var ama ben hep şunu söylerim; Bizim bütün olumsuzluklara rağmen Haseki 30 yıl önce bıraktığım fiziki mekan yeni kısım hariç yani 30 yıl daha yaşlanmış bizim gibi. Ama ona rağmen başarılara imza atabilme o insanın, oradaki çalışanın bu işe verdiği ruhtan kaynaklanıyor. Ona verdiği alın terinden ve emekten kaynaklanıyor. Bu nedenle 30 yıl önceki bir Hasekili olarak bugünkü Hasekilileri gönülden kutluyor, tebrik ediyor ve alkışlıyorum."

Hayalleri olan asla uyumaz

Hayalleri olanın asla uyumayacağını ve hayallerinin peşinden koşacağına işaret eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Hayalleri olanlar asla uyumaz diye bir yazarın sözü var. Benim yaklaşık 30 yıldır da bu cümle hayatımda. Hayatımda belki çocukluktan beri hayallerim vardı. Ama kendi özelim adına, ülkem adına, milletim adına ve ülkemizin, milletimizin sağlıktaki sağlıklı geleceği adına tabiki hayallerim var. Hayalleri olanlar asla uyumazlar. Rüyanda bile onu görebiliyorsan işte o, uyuyamama o. Uyanınca ilk aklına düşebiliyorsa, uykuya dalarken onu düşünerek dalabiliyorsan işte ülkemiz ve milletimizin geleceği adına, sağlıklı geleceği adına, sağlıktaki sağlıklı geleceği adına hayallerin peşindesin."

Rabbim bana milletime borcumu ödemeyi nasip etsin

Türkiye'nin sağlıklı geleceğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Ülkemizin sağlıklı geleceğe ihtiyacı var. İstikrarlı, gerilimlerden uzak, ortak hayalleri yakalayabilmiş, tarihi geçmişinde dünyaya medeniyet sunmuş bir milletin evlatları, torunlarıyız. Dünyaya yeniden belirli alanlarda veya farklı alanlarda yeniden bu milletin zenginliklerini, değerlerini sunabiliriz. Onun için sağlıklı bir geleceğe ve sağlıklı dinamiklere ihtiyacımız var. Sağlık Bakanlığının da görevi sağlık alanındaki sağlıklı vizyonu oluşturabilmek. Rabbim bana Haseki'ye olan borçları ödemeyi nasip etsin, Rabbim inşallah ülkemize ve milletimize olan borçlarımızı ödeyebilmeyi nasip etsin. Bu ülke, bu millet bize çok güzel zenginlikler nasip etti. Bir yabancı uyruklu soydaşını vatandaş, uzman, doktor, meslek sahibi, vekil, en son da bakan yapan böyle bir millete borçtan, sorumluluk duygusundan başka herhalde söylenecek ikinci cümle Rabbim bu ülkeye, millete, Cerrahpaşa'ya, Haseki'ye borcumu ödeyerek gözlerimi kapamayı bana nasip etsin."

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu'na kongrenin kurucu başkanı Mustafa Yenigün tarafından plaket verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2683 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim