Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kurulacağını belirterek "İlk aşamada 6 enstitü kuracağız. Bu yıl sonuna kadar Türkiye Kanser Enstitüsünü ve Türkiye Sağlık Akreditasyon Enstitüsünü kurmuş olacağız" dedi.
Müezzinoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinin açılışına katıldı. Müezzinoğlu, törende yaptığı konuşmada, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin" ilkesinden hareketle insanı merkeze aldıklarını, Türkiye'deki sağlık sisteminin ulaştığı noktayı yakalamada bu anlayışın ve üniversite hocalarının katkısının büyük olduğunu dile getirdi.
Türkiye'nin sağlık turizmi için sahip olduğu potansiyele işaret eden Müezzinoğlu, ülkenin vizyonu ve altyapısıyla daha iyi noktalara ulaşacağını belirtti.
-Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı-
Sağlık alanında yapılacak atılımlara da değinen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
"Bakanlar Kurulunun imzasından çıktı, muhtemelen yarın da Meclis'e havale edeceğiz. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığını kuruyoruz, ilk aşamada 6 enstitü kuracağız. Bu yıl sonuna kadar Türkiye Kanser Enstitüsünü ve Türkiye Sağlık Akreditasyon Enstitüsünü kurmuş olacağız. İstiyoruz ki Türkiye artık sağlık Ar-Ge dinamiklerini de güçlü hale getirsin ve sağlık Ar-Ge'sinde özellikle Kanser, Anne Çocuk ve Ergen Sağlığı, Kronik Hastalıklar Enstitüsü gibi, 3 yıl içinde tamamını kurmayı planladığımız bir yol haritasını inşallah bu dönem Meclis kapanmadan yani haziran ayı içinde yasalaştırmayı düşünüyoruz. Bunu başardığımızda Türkiye bilimsel anlamda dünya ile yarışabilecek standartların da peşinde koşma gayretinde olacak."
Müezzinoğlu, üniversitelerin bu bağlamda büyük öneme sahip olduğunu, açılışı yapılan hastanenin Ankara'ya katkı sağlayacağını ve yeni kurulacak şehir hastaneleriyle de başkente yakışan seviyenin yakalanacağını söyledi.
-Üniversite hastanelerinin sorunları-
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de, 42 milyon liraya mal olan, yeni yapılan çocuk hastanesiyle tıp fakültesinin 19. binasının açıldığını bildirdi.
Konuşmasında üniversite hastanelerinin sorunlarına da değinen İbiş, daha çok komplike hastalara bakıldığı için bu hastanelerde maliyetin arttığını ifade etti.
Sağlık uygulama tebliği (SUT) fiyatları artmadığı için sıkıntılar yaşadıklarını aktaran İbiş, üniversite hastanelerinin ödediği denge tazminatının büyük bir yük olduğunu savundu.
Konuşmalardan sonra Müezzinoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve üniversite yetkilileri çocuk hastanesini hizmete açtı.
Özel hastanelere verilecek kadrolar
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, özel bir hastanenin açılışında yaptığı konuşmada da 10 yıl önce özel hastanelere sadece parası olanların gidebildiğini, sağlığa hakkaniyetli ulaşım anlayışından hareketle gelinen noktada bu durumun değiştiğini bildirdi.
Türkiye'de doktor ve hemşire sayısı, kişi başına sağlık harcaması gelişmiş ülkelerin üçte biri oranında olmasına rağmen, sağlık hizmetlerinden memnuniyetin yüzde 75 olduğunu, bunu yakalayan çok az ülke bulunduğunu anlatan Müezzinoğlu, 10 yılda gerçekleştirilen "sessiz devrim"le bu başarıya imza atıldığına işaret ederek elde edilen başarıda siyasi irade ve sağlık çalışanlarının fedakarlığının payına dikkati çekti.
2004'de özel sektör 4,5 milyon muayene yaparken bugün bu sayının 67 milyona ulaştığını söyleyen Müezzinoğlu, "Yani 2004'de toplam muayenedeki oranı 3,6 iken bugün oranını yüzde 17,8'e yükseltmiş" dedi.
Yoğun bakım yatak sayısı bakımından özel sektörde Sağlık Bakanlığı hastaneleriyle hemen hemen aynı oranda artış olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, yoğun bakım hizmetlerinde özel, kamu, üniversite ayrımı olmadan hiçbir katkı ve katılım payı alınmadığını anımsattı.
Müezzinoğlu, Bakanlığının özel sektörden daha modern, ileri teknolojiye sahip hastaneler yaptığını, şehir hastaneleriyle bunun daha ileri boyuta taşınacağını, gelecek ve sonraki yılda Bakanlık hastanelerinde 32 bin yeni yatak kapasitesi oluşturulacağını söyledi.
En büyük sorunlarının hekim açığı olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu hekim açığını, nüfusun yoğun olduğu Ankara, İstanbul, İzmir gibi üniversitelerimizin, eğitim araştırma hastanelerimizin yoğun olduğu merkezlerden ziyade, nüfusun yoğun olmadığı ve vatandaşın da hizmet beklediği 5. ve 6. bölgelerdeki özel sektör dinamiklerini en az Ankara, İstanbul, Bursa gibi istiyoruz. Ankara'daki özel sektör payı yüzde 30'lardayken 5. ve 6. bölgede özel sektör payı yüzde 5-6'lardaysa biz artık o yüzde 5'ler yüzde 10'ları geçmediği sürece Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya'ya özel sektöre yeni yatak kapasitesi veya kadro açamayacağımızı buradan bilmelerini isteriz."
Vatandaşın sağlık hizmetlerine hakkaniyetli ulaşımını ilke edindiklerini ifade eden Müezzinoğlu, "İstanbul, Ankara'daki elinin altında bulurken Hakkari, Siirt, Batman, Van, Ağrı, Ardahan'daki veya Nevşehir, Niğde'deki bir çok sorundan sonra ulaşabiliyorsa bu hakkaniyetli dağılımla ilgili planlamaları yapmak da Sağlık Bakanlığı olarak görev ve sorumluluğumuz" diye konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, sağlık turizmi açısından da hedefleri olduğunu, bu alanda farklı dinamiklerin yakalanması gerektiğini anlattı.
Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, milletvekilleri ve diğer yetkililer, kurdele keserek hastaneyi hizmete açtı. - Ankara
Müezzinoğlu: "Büyük şehirlerde yeni yatak kapasitesi ve kadro açılmayacak"

Müezzinoğlu, "Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya'ya özel sektöre yeni yatak kapasitesi veya kadro açamayacağımızı buradan bilmelerini isteriz." dedi.
Bu haber toplam 6732 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Reyap Hastanesi ihalesi sonuçlandı: Yeni sahibi belli olduTekirdağ Çorlu’daki Reyap Hastanesi’nin satış ihalesi tamamlandı. Kapalı zarf ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleyi, diyaliz sektöründe faaliyet gösteren Daviva Grup 561 milyon TL + KDV teklif ile kazandı.
Sağlık Sigortası ve Özel Hastanelere Rekabet SoruşturmasıRekabet Kurulu, sağlık sigortası pazarında faaliyet gösteren çok sayıda sigorta şirketi, özel sağlık kuruluşu ve destek hizmeti sağlayıcısı hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Medical Point'ten "Gaziantep'in kurtuluşu" ve "Regaip Kandili" kutlamasıMedical Point Gaziantep Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunu ve bu yıl aynı güne denk gelen Regaip Kandili'ni kutladı.
Özel hastanenin fazladan aldığı ücret KDK'nin girişimiyle iade edildiKamu Denetçiliği Kurumu (KDK), özel bir hastanede tedavi olan vatandaştan fazladan alınan 11 bin 400 liranın iadesini sağladı.
Ankara'da Özel Koru Kavaklıdere Hastanesi'nin açılışı gerçekleştirildiKoru Sağlık ve Turizm Grubu, sağlık alanındaki hizmet ağını genişleterek üçüncü hastanesi olan Özel Koru Kavaklıdere Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.
Özel hastanenin acil servisinde hastadan ücret alınması mahkemeden döndüİzmir'de 2 yıl önce şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle özel bir hastanenin acil servisinden giriş yapan ve anjiyo için aynı şirketin bünyesindeki başka bir hastaneye sevk edilen kişi, haksız yere tedavi ücreti alındığı gerekçesiyle açtığı davayı kazandı.- 15:34 - Dinlenmenize Rağmen Geçmeyen Yorgunluğa Dikkat: Altında Tiroid veya Diyabet Yatıyor Olabilir
- 15:29 - TEKNOFEST’te Dikkat Çeken Proje: "MetaTıp" İle MR Verileri Sanal Ameliyathanelere Taşınıyor
- 15:27 - Antibiyotik Kullanırken Şeker Tüketmek Bağırsak Mikrobiyomunu Yıkıma Uğratıyor
- 15:25 - IARC Raporu Açıklandı: Dünyadaki Kanser Vakalarının Yüzde 12'si Önlenebilir Enfeksiyonlardan Kaynaklanıyor
- 15:23 - Uyku Apnesi Hastalarına Müjde: Kişiye Özel Ağız İçi Cihazlar Tansiyon Kontrolünde CPAP Kadar Etkili
- 15:22 - 8,8 Milyon Kişilik Dev Araştırma: Ultra İşlenmiş Gıdalarda Her Ek 100 Gram Kalp ve Kanser Riskini Artırıyor
- 15:18 - MIT'den "Zombi Hücreler" İçin Moleküler Barkod: Yaşlanma Araştırmalarında Yeni Dönem
- 15:16 - Düşük Yoğunluklu Güneş Işığı da Cilt Hücrelerinde DNA Hasarına Yol Açıyor
- 15:15 - Almanya'da Diş Kliniğindeki Skandalda Karar: Kontamine İğne İle Çocuk Ölümüne Neden Olunmasına 13 Yıl 6 Ay Hapis
- 15:13 - 2026-YÖK-YKDS Başvuruları Başladı: Sınav 28 Kasım'da Yapılacak
- 15:01 - Sağlık İstatistikleri Yıllığı Açıklandı: Hastane Yatak Sayısı 270 Bini Aşarken Ambulans Başına Düşen Nüfus Düştü
- 15:00 - Hollanda'da Batı Nil Virüsü Alarmı: Can Kaybı 9'a, Vaka Sayısı 56'ya Yükseldi
- 14:58 - Gazze’de Alıkonulan Dr. Ebu Safiyye Sakharov İnsan Hakları Ödülü’ne Aday Gösterildi
- 14:57 - Meme Kanseri Farkındalığı İçin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Pembe Renge Büründü
- 14:31 - Güney Kore "Süper Yaşlı Toplum" Statüsüne Geçti: Nüfusun Yüzde 21,6’sı 65 Yaş Üstü
- 14:29 - Genç Piyanistin Kolundaki Ağrılar İzmir Şehir Hastanesindeki Ameliyatla Son Buldu
- 14:28 - Sağlık Bakanlığı Açıkladı: 9 Ayda 4 Milyondan Fazla Yaşlıya Kapsamlı Sağlık Taraması Yapıldı
- 14:27 - Sağlık İstatistikleri Yıllığı Açıklandı: Bebek Ölüm Hızı Düşüşte, Sezaryen Oranı Yüzde 59
- 16:17 - 28 Yıllık Araştırmadan Çarpıcı Sonuç: Günde Yarım Çorba Kaşığı Zeytinyağı Kalp Hastalıkları ve Kanser Riskini Düşürüyor
- 16:15 - Üniversite Hastanelerinin Araştırması Tehlikeyi Ortaya Koydu: Ergenlerin Yüzde 12,5'i Elektronik Sigara Kullanıyor
- 16:13 - Gündüz Bastıran Aşırı Uyku Hali Hastalık Habercisi Olabilir: Uzmanından Uyku Laboratuvarı Uyarısı
- 16:09 - Uzmanlardan Okula Başlayan Çocuklar İçin Tuvalet Uyarısı: İdrarı Tutmak Mesaneye Zarar Veriyor
- 15:59 - Diyabetik Ayak Hastalarında Magnezyum Düzeyi ile Kalp Damar Sağlığı Arasında Bağlantı Saptandı
- 15:56 - Sağlık Bakanı Memişoğlu Açıkladı: Normal Doğum Oranları Yüzde 15,8 Artış Gösterdi
- 15:55 - Kumluca Devlet Hastanesinde Onkoloji Ünitesi İçin Çalışmalar Başladı
- 15:54 - Sağlıkta Yeni Finansman Modeli: Sağlıklı Hayata Katkı Fonu Geliyor
- 15:52 - Uzmanlardan Tütün Uyarısı: Akciğer Kanseri Riskini 20 Kat Artırıyor
- 15:51 - Beypazarı Devlet Hastanesinde Yeni Dönem: Op. Dr. Ayberk Karaman Başhekimlik Görevine Başladı
- 15:50 - 2026-TUS 2. Dönem Tercih İşlemleri Başladı
- 15:46 - Ankara'da 100 İşitme Engelli Öğrenci "Sağlık Elçisi" Oldu
- 15:09 - 13. Sağlık Zirvesi 15-16 Ekim'de Ankara'da Toplanıyor
- 14:51 - 13. Sağlık Zirvesi, 15–16 Ekim 2026 tarihlerinde JW Marriott Hotel Ankara’da gerçekleşecek.
- 14:43 - Miyom Ameliyatındaki Şüpheli Ölüm Davasında Görevsizlik Kararı: Dosya Ağır Ceza Mahkemesine Gönderildi
- 14:41 - Kayseri Devlet Hastanesinden Örnek Adım: Şehit ve Gazi Yakınları İçin Özel Birim Açıldı
- 14:35 - Sağlık Bakanı Memişoğlu Tıp Fakültesini Dereceyle Kazanan Öğrencilerle Buluştu
- 14:25 - Psikolog Nurselen Gülaçtı Cinayetinde Karar: Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis
- 14:23 - 2025 Sağlık İstatistikleri Yayımlandı: Türkiye’de Hekime Müracaat 1 Milyarı Aştı
- 14:21 - Sayıştay Raporu Açıkladı: Yoğun Bakımdaki Hastaya Aile Hekiminden Muayene Kaydı
- 17:27 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2026/38
- 16:26 - Kardiyoloji Uzmanından Kahve Açıklaması: Günde 4 Bardağa Kadar Güvenli
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Sağlık Bakanlığı Açıkladı: 9 Ayda 4 Milyondan Fazla Yaşlıya Kapsamlı Sağlık Taraması Yapıldı
Sağlık İstatistikleri Yıllığı Açıklandı: Bebek Ölüm Hızı Düşüşte, Sezaryen Oranı Yüzde 59
Sağlık İstatistikleri Yıllığı Açıklandı: Hastane Yatak Sayısı 270 Bini Aşarken Ambulans Başına Düşen Nüfus Düştü
Genç Piyanistin Kolundaki Ağrılar İzmir Şehir Hastanesindeki Ameliyatla Son Buldu
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim


































