• BIST 9524.59
  • Altın 2490.371
  • Dolar 32.5123
  • Euro 34.7153
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Müezzinoğlu havadaki o dehşet anlarını anlattı

Müezzinoğlu havadaki o dehşet anlarını anlattı
SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Hava Kurumu'na ait özel uçakta yaşadıkları tehlikeyi anlattı.

Müezzinoğlu, dinlenmek için ayağından çıkardığı ayakkabının savrulmanın şiddetiyle havalanıp kafasına çarptığını söyledi. Müezzinoğlu, "Demek yaşanacak günümüz vardı. On beş dakika çok sıkıntılıydı, uçaktaki her şey havaya savruldu" dedi.

AYAKKABI KAFAMA ÇARPTI

Müezzinoğlu o anları şöyle anlattı:

"Uçağın içinde ne varsa çantalar, dolaplardaki malzemeler filan uçuştu. Benim ayağımdan çıkardığım ayakkabının bir ara başıma çarptığını ve oturduğum koltuğun önüne düştüğünü gördüm" "Yani yerdeki ayakkabı yukarıya nasıl çıktı ve başıma çarptı anlamadım. Aşağı yukarı 15 dakikalık dengesiz bir uçuş oldu"

PİLOTUN ANONSUNU DUYDUK

Müezzinoğlu, Çanakkale'ye gitmek üzere İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan hareket eden, Türk Hava Kurumu'na ait PA-42-720 Cheyenne IIIA tipi uçağın Çorlu Havalimanı'na elverişsiz hava şartları nedeniyle mecburi iniş yapmasının ardından uçakta yaşananları anlattı. Müezzinoğlu, olay anına ilişkin şu ilginç bilgileri paylaştı:

"Ciddi bir türbülans olayına şahit olduk. bazen sağa çarptık bazen sola çarptık bir on beş dakikalık bir yolculuğumuz oldu böyle süren. Stres ve gerilimimiz oldu. Allaha şükürler olsun bir on onbeş dakika sonra biraz rahatladı. Ardından Çorlu havaalanına sağ salim indik. Bunu yaşarken hayatımızın ne kadar ince bir ipe bağlı olduğunu hissettik. Tabii kaptan pilotun 'uçağa hakim olamıyorum, uçağın hakimiyeti benden çıktı' diye kuleyle konuşurken söylediği sözler içerde duyulunca biraz daha stresimizin arttığını hissettim.

HERŞEY HAVAYA UÇTU

Hiçbirimizin burnu kanamadı. Uçağın içinde ne varsa havaya uçuştu. Çantalar, dolaptaki malzemeler falan herşey havaya uçuştu. Ayağımdan çıkardığım ayakkabının bir ara başıma çarpıp yere düştüğünü gördüm. Yerdeki ayakkabı havaya fırladı, onu düşünün. Ama ona rağmen çok şükür bunlar hayatın bir parçası. Hiçbir arkadaşımız yaralanmadı. 10-15 dakikalık bir dengesiz uçuş yaşadık. Bir aşağı düştük, bir yukarı çıktık, sağa sola sallandık. Türbülansın içinde uzun süre kaldık. Sonra ininceye kadar, biran önce inebilsek beklentisi oldu. İniş için Atatürk Havalanından izin alınamadı, sonra Çorlu. Çorlu'ya giderken yine bulutlar arasında gidiş oldu. Kısa süreli türbülansa girdik yine. Yine aynı şeyler olacak korkusu yaşandı. Bir an önce inebilsek duygusu dışında, bunun dışında bir yaralanma yaşanmadı. Şükürler olsun yaşayacak günümüz varmış. Nefes alacak günümüz varmış. Rabbim hepimize ölümün hayırlısını nasip etsin."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3010 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim