• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Müezzinoğlu: Kan ürünlerinden üretilen ilaçları ülkemizde üreteceğiz

Müezzinoğlu: Kan ürünlerinden üretilen ilaçları ülkemizde üreteceğiz
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Her yıl kan hastalıkları ilaçlarıyla ilgili ödediğimiz para yaklaşık 500 milyon lira. Kan ürünlerinden üretilen bu ilaçları inşallah ülkemizde ve kendi bağışçı kanlarımızdan üreteceğiz"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Her yıl kan hastalıkları ilaçlarıyla ilgili ödediğimiz para yaklaşık 500 milyon lira. Kan ürünlerinden üretilen bu ilaçları inşallah ülkemizde ve kendi bağışçı kanlarımızdan üreteceğiz" dedi.

Kütahya'daki programlarının ardından Bursa'ya gelen Müezzinoğlu, Nilüfer ilçesinde, Kanal 16 Televizyonu'nun açılışına katıldı. Müezzinoğlu, açılışın ardından kanalın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir'in hazırlayıp sunduğu "Seçim Platformu" programının canlı yayınına konuk oldu.

Daha sonra Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne (AKKM) geçen Müezzinoğlu, Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) kan kardeşleri ve gönüllüleri buluşma gecesine katıldı.

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, bu derneğin yöneticilerinin talasemi ve hemofili hastalarının derdiyle dertlendiğini ve onların hayata tutunabilmesi anlayışıyla hareket ettiğini söyledi.

Müezzinoğlu, "Türkiye'de daha sağlıklı olabilme adına bu çemberleri çok genişletmemiz lazım. Böbrek yetmezliği olan çocuklarımız var. Kemik iliği bekleyen lösemili çocuklarımız var. Bizim de fedakarlık konusunda sorumluluklarımız var. Bize lazım olmayanı, bir başkasında olmadığı zaman feda etme gibi bir sorumluluğu hayatımızın merkezine almamız lazım" dedi.

Müezzinoğlu, sağlam bünyeye sahip olan insanların yılda iki defa kan vermesinin sağlık açısından faydalı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı olarak Kızılay ile çok önemli projelere imza atıyoruz. Her yıl kan hastalıkları ilaçlarıyla ilgili ödediğimiz para yaklaşık 500 milyon lira. Kan ürünlerinden üretilen bu ilaçları inşallah ülkemizde ve kendi bağışçı kanlarımızdan üreteceğiz. Bu anlamda hem tedavide daha güçlü olacağız hem de bu ürünleri ülkesinde üretebilen bir ülke ve millet olacağız. İnşallah geleceğimiz daha güçlü olacak."

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, dernek kurucularına, yöneticilerine ve bağışçılara plaket verdi. Hemofili ve talasemi hastası çocuklara da oyuncak dağıtan Müezzinoğlu, geceden ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2571 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim