• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

Müezzinoğlu: "Nöbetsiz bir meslek düşünen, sağlık hizmetlerini düşünmesin"

Müezzinoğlu: "Nöbetsiz bir meslek düşünen, sağlık hizmetlerini düşünmesin"
Aile hekimlerinin hastanelerin acil servislerde nöbet tutmaları konusundaki çalışmalar hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Aile hekimlerinin nöbet tutması konusunda düzenleme yapılacak, onu konuşup değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Aile hekimlerinin hastanelerin acil servislerde nöbet tutmaları konusundaki çalışmalar hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Aile hekimlerinin nöbet tutması konusunda düzenleme yapılacak, onu konuşup değerlendiriyoruz." diye konuştu.

"Şu anda aile hekimlerimizin sağlık hizmeti 24 saat hizmet gerektirir. Dolayısıyla hiçbir hekimin nöbetten istisna tutulması veya bir hemşirenin nöbetsiz bir hemşirelik yapabilmesini doğru kabul etmek bu mesleğe yapılacak en büyük yanlış ve kötülüktür." diyen Bakan Müezzinoğlu, "Dolayısıyla aile hekimlerimizin nöbetsiz bir aile hekimliğini düşünmemesi gerekir çünkü bu onların peşinen bir kollarını yok farz etmektir veya bir ayaklarını köreltmeleri demektir. O nedenle biz aile hekimlerinin bilgi birikimlerinin, tecrübelerinin devam etmesi için mutlaka nöbet sistematiğinin içinde yer almalarını düşünüyoruz ve bunda kararlıyız. Ama acillerde nöbet tutması denilince burada onları acil ve yeşil alan uygulamasını çünkü bizim hastanelerimizde acile müracaat eden hastalarımızın yaklaşık yüzde 70’i acil statüsüyle hastaneye giden ama normal hastalarımızdır. Bunlar normalde aile hekimlerine müracaat etmesi gereken veya aile hekimlerimizin çözebileceği veya değerlendirebileceği hastalar. O nedenle yeşil alanlarda aile hekimlerinizin nöbet tutma ve bilgi birikimlerini geliştirme anlamında düzenlemeleri yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki 10-15 gün içinde çalışmaları tamamladıktan sonra aile hekimleri dernekleri ve federasyonlarıyla da geçtiğimiz hafta da yaklaşık 3-4 saat onlarla farklı gruplarıyla da değerlendirme yaptık. Şimdi iç değerlendirmemizi yapacağız. Ama şunu söyleyeyim ki hiçbir bir çalışanı, sağlık sunucusu hekim ve hemşire bu bazen laborant bunlarda dahildir, ben nöbetsiz bir meslek uygulayacağım diyorsa sağlık hizmetini düşünmemesi gerekir. Sağlık hizmeti 24 saattir kesintisizdir, Cumartesi Pazar, bayram seyran dinlemez. Çünkü bizim mesleğimizin özelliğidir bu. O nedenle mesleği 24 saat yapabilecek bilgi birikimini asla geri bırakmamız lazım. Bu anlamdaki eğitimlerin de en önemlilerinden bir tanesi de nöbetlerdir. Nöbetsiz bir hekimi hiç kimse düşünmemeli. normal bir vatandaş da bile nöbetsiz bir hekimliği düşünmüyor zaten" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 4276 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim