• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Müezzinoğlu'ndan Filistin için İslam ülkelerine "birlik" çağrısı

Müezzinoğlu'ndan Filistin için İslam ülkelerine "birlik" çağrısı
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Yapılan zulme Arap dünyasının ve İslam dünyasının birlikte daha güçlü bir şekilde ses getirmesi gerekiyor"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin kayıtsız şartsız Filistin'in yanında olduğunu belirterek, "Her türlü sorunlarında destek olan bir Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti ve hükümeti var. Burada siyasi kararlılığımızda bir sorun olmaz. Ama özellikle Arap ülkelerinin ve İslam ülkelerinin siyasi kararlılıklarının çok daha güçlü olması lazım. Burada bir birliktelik yakalanabilirse o zaman dünya ve İsrail hesabını yeniden yapabilir" dedi.

Müezzinoğlu, Bahçeşehir'deki evinde, AA muhabirinin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırına ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin son 12 yılda siyasi politikada duruşunu çok belli ettiğini belirten Müezzinoğlu, "Dış politikadaki netliğin zaman zaman birilerini de rahatsız ettiğini" söyledi. Müezzinoğlu, "İnsanlara zulmeden, haksızlıklara sessiz kalan tavırlar oluyor. Sayın Başbakanımızın BM'lere olan tavrı, Suriye'de, Mısır'da, İsrail'de olanlara batının, ABD'nin duruşundaki samimiyetsizliğe ya da hakkaniyetsizliğe koyduğu tavır…" dedi.

Müezzinoğlu, Türkiye'nin ister kendi insanı ister başka ülkenin insanları için her zaman insan merkezli, insanın hak ve hukukunu koruyan bir duruşu olduğunu vurguladı. Bazen bunun sıkıntılarını yaşadıklarının altını çizen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun bedellerini de ödüyoruz ama ülke yönetimleri şayet medeniyet hak ve adaletin savunuculuğunu güçlü yapması gerekir. Bu anlamda Türk milletinin tarihi geçmişten gelen bir özelliği vardır. Kimseye haksızlık yapılmamalı. 'Bana yapılmasını istemediğin hiçbir şeyi bir başkasına yapmamak', ya da bir başkasına yapılan yanlışa seyirci kalmamak veya alkış tutmamak…

Şu anda İsrail'in Filistinlilere yapılan zulmü alkışlayanlar var, destekleyenler var. Bu devam ettiği sürece, ne yazık ki insanlık yara alıyor ve çocuklar, kadınlar, aileler ve insanlık bedel ödüyor. Türkiye, bu anlamdaki duruşuna gücünün yettiği oranda dinamik bir şekilde devam edecektir."

-"Koşullara göre kararlar ve stratejiler değişiyor"

Müezzinoğlu, Türkiye'nin siyasi politika anlayışının koşullara göre dinamik bir şekilde devam etiğinin altını çizerek, "Olabildiğince doğru, ilkeli, hak ve hukuku koruyan, dolayısıyla gerek ekonomik gerek komşuluk ve güvenlik anlamında tüm tedbirlerini alan bir yapıdayız" diye konuştu.

Koşullara göre alınan kararların ve stratejilerin değiştiğini dile getiren Müezzinoğlu, Türkiye'nin Suriye'deki gelişmelerin ardından yaklaşık 1 milyon Suriye vatandaşının misafir edildiğini anımsattı. Suriyelilere her türlü imkanın sunulduğunu belirten Müezzinoğlu, "Onlara dünyanın hiçbir ülkesinin başaramayacağı koşulları sunduk. Kamplara gittiğinizde 3 yıl süresince bu düzeyde kamp hizmeti verebilecek dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesi yok" dedi.

-"Anlık olarak değerlendirip tedbirler almak lazım"

Müezzinoğlu, Türkiye'nin kayıtsız şartsız Filistin'in yanında olacağının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Kayıtsız şartsız Filistin'in her türlü sorunlarında destek olan bir Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti ve hükümeti var. O nedenle, koşullara göre her türlü ihtiyaçlarını çözmek, yardımcı olmak şeklinde devam edecek. Ama bugün konuşabildiğimizi yarın farklı konuşabiliriz. Çünkü, bakıyorsunuz ki kara harekatı başlıyor. Kara harekatı başladığında farklı desteği, farklı strateji anlık olarak değerlendirip tedbirler almak lazım.

Burada siyasi kararlılığımızda bir sorun olmaz. Ama özellikle Arap ülkelerinin ve İslam ülkelerinin siyasi kararlılıklarının çok daha güçlü olması lazım. Burada bir birliktelik yakalanabilirse o zaman dünya ve İsrail hesabını yeniden yapabilir.

Burada yapılan zulme Arap dünyasının ve İslam dünyasının birlikte daha güçlü bir şekilde ses getirmesi gerekiyor."

Bu haber toplam 3097 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim