• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Müezzinoğlu'ndan Musul açıklaması

Müezzinoğlu'ndan Musul açıklaması
Müezzinoğlu: "Bugün gelişmeleri yakın takip edelim. Umarım ki herhangi bir olağanüstü sıkıntı olmadan sonuç alınır. Ondan sonra da hesap işine bakılır"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskına ilişkin, "Bugün gelişmeleri yakın takip edelim. Umarım ki herhangi bir olağanüstü sıkıntı olmadan sonuç alınır. Ondan sonra da hesap işine bakılır" dedi.

Müezzinoğlu, Edirne Valiliğini ziyaretinde, Vali Dursun Ali Şahin ve diğer protokol üyelerince karşılandı.

Valilik şeref defterini imzalamasının ardından Şahin'in makamına geçen Müezzinoğlu, basın mensuplarının sorusu üzerine, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskını değerlendirdi.

Olayın milletçe, devletçe kınandığını ve lanetlendiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Dün Musul'da Dışişleri görevlilerimizden aileleriyle, yanılmıyorsam 48-49 görevlimiz şu an valilik binası denilen bir yerde alı konduğu şeklinde bir olay gerçekleşti. Öncelikle Türkiye hükümeti, devleti olarak olayı hem kınıyoruz hem lanetliyoruz hem de kısa süre içerisinde, sıkıntısız bir biçimde çözülmesi için gerekli çalışmaları cumhurbaşkanımızın da başkanlığında devam ediyor."

Müezzinoğlu, bu sabah itibariyle henüz olaya ilişkin bir gelişme olmadığını ancak hızlı şekilde sonuç alınacak çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ABD'den döndüğünü anımsatan Müezzinoğlu, "Bugün gelişmeleri yakın takip edelim. Umarım ki herhangi bir olağanüstü sıkıntı olmadan sonuç alınır. Ondan sonra da hesap işine bakılır" dedi.

"Baskın sırasında Türk güvenlik güçlerinin direnmediği" iddiasının sorulması üzerine Müezzinoğlu, "Uzaktan yorumlamamız çok mümkün değil, çok da doğru değil. Bunların analizleri geri dönük olarak yapılacaktır. Bizim için şu an önemli olan vatandaşlarımızı sağ salim teslim almak ve ülkemize getirmek" diye konuştu.

Müezzinoğlu, Lice'de yaşanan gelişmelere yönelik soru üzerine ise şöyle konuştu:

"Diyarbakır'da bayrak indirme hadisesini milletçe kınıyoruz. O ay yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan onur duymayanları kınıyoruz. Ay yıldızlı bayrağa uzanan her türlü eli de kırmak ve onlara hak ettikleri bedeli ödetmek de bu milletin, devletin de görevidir, sorumluluğudur. O da en kısa zamanda hak ettiği sonuçla muhatap olacaktır."

Müezzinoğlu, soru üzerine, AK Parti Edirne İl Başkanlığına atanacak ismin bu hafta açıklanacağını kaydetti.

Daha sonra Şahin, Bakan Müezzinoğlu'na ziyareti anısına cam işleme tabak armağan etti.

Bu arada Müezzinoğlu, AK Parti İl Başkanlığını da basına kapalı ziyaret etti.

Bu haber toplam 2063 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim