• BIST 9524.59
  • Altın 2498.54
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7112
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Müezzinoğlu'ndan yolsuzluk iddiası açıklaması!

Müezzinoğlu'ndan yolsuzluk iddiası açıklaması!
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yolsuzluk iddiası üzerine açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ''Bırakın 40 milyonu bir çay paralık bir şey tespiti varsa ben istifa ediyorum. Ama iddia eden kişi de o erdemi gösterecek mi?'' diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, bir dizi toplantı ve ziyaret için gittiği Edirne'de açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, bir gazetecinin 112 Acil Sağlık İstasyonuyla ilgili yolsuzluk iddiaları hakkındaki sorusuna verdiği yanıtta, kendisi hakkında belgenin çıkması halinde istifa edeceğini söyledi.

Bağış ve yardımları dahi yönetmeliğe göre kabul ettiklerini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, ''Bu ülkede kendisini namuslu, dürüst takdim eden ama bunu kullanarak kendi sefalarını süren cinsten insanlar bunlar. Bugün biri gelse dese ki 'Ey Sağlık Bakanı ben ismimi vereceğim bir bağış veya yardımda bulunmak istiyorum' bağış ve yardım yönetmeliğine uygun olarak size o izni veririz. Şu anda onun öncülüğünü yapan şahıs bugün dese ki 'ben şu yardım veya bağışta bulunmak istiyorum', bağış ve yardım yönetmeliğine uygun olarak 'buyurun' derim. 2011 yılı sonu itibarı ile benim bakanlığım dönemiyle alakası yok ama hiç fark etmez bugün de olsa ben de onu yaparım'' dedi.

Kendi bakanlığı öncesinde 2011 Aralık ayında bir kişinin 112 istasyonlarına bağış yapmak için müracaatta bulunduğunu ve bağış yapıldığına dair belge verildiğini kaydeden Bakan Müezzinoğlu, ''Rüşvetle, yolsuzlukla ilgili konuştukları belge bu. Bugün gel gene vereyim. Ama 6 ay sonra Sağlık Bakanlığı görüyor ki birileri bu belgeyi kullanarak yanlış yapıyor. O zaman hemen yetkiyi eline alıyor. Diyor ki; 'bağış yönetmeliğinin yanlış kullanılma ihtimali var. Bundan sonra bu yapıya izin vermiyorum.' O yanlış yapanlar kendi aralarında birçok çıkar hesabını kendi aralarında yapmışlar şimdi paylaşamıyorlar. Suçlu Sağlık Bakanlığı. Kanunlara, yönetmeliklere uymayan yanlışın bedelini yanlış yapanlar çeker. Ben yaptıysam ben de çekerim. 'Sağlık Bakanlığı'ndan tıs yok' diyor beyefendi. Cumhuriyet savcılarına kendi kurumuna, kendi şahsına her türlü davayı da açmışız. Burada da tüm kamuoyu huzurunda söylüyorum; 'Ey beyefendi çık bir çay paralık bir şey tespitin varsa ben istifa ediyorum. Bırakın 40 milyonu. Bir çay paralık belgen varsa ben bugün istifa ediyorum. Ama sen o erdemi gösterecek misin? Yıllardır bu erdemi göstermedin ki, bugün de onu beklemiyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3077 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim