• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Muharrem Usta, Trabzonspor başkanlığına aday oldu!

Muharrem Usta, Trabzonspor başkanlığına aday oldu!
Trabzonspor'da 25 Mayıs'ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul öncesinde Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, basın toplantısı düzenleyerek adaylığını resmen açıkladı.

Trabzonspor'da 25 Mayıs'ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul öncesinde Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, basın toplantısı düzenleyerek adaylığını resmen açıkladı. Usta, Trabzonspor'u Türkiye'nin en profesyonel şekilde yönetilen kulübü yapacaklarını belirterek, "Şirketimdeki bir grup arkadaşım şu anda Avrupa'nın büyük kulüplerinin organizasyonel yapısını inceliyor" diye konuştu.

"SORUN FUTBOLCU VEYA TEKNİK KADRO DEĞİL"

Trabzon'da bir otelde düzenlediği geniş katılımlı basın toplantısında yeni bir sürece girdiklerini belirten Muharrem Usta, "Trabzonspor silinmez ve devasa bir marka. Ama markamızda biraz hüzün var. Son 10 - 15 yılda spor kulüplerinin bütçeleri büyüdü. Büyüyen kalıcı olur. Zirvenin tadını almış olanlar hep en önde olmak ister, taraftarları, sevenleri onları hep zirvede görmek ister. Bunun için de büyük bir vizyon sahibi olmak gerekir. Trabzonspor her zaman zirvede yer alanlar içinde olmalı. Yıllar öncesinin şanlı Trabzonsporuyla övünmek gibi bir lükse sahip değiliz. Onları baş tacı etmeliyiz, ama artık onları başarılarıyla bugünü kurtaramayız. Trabzonspor'un sorunu teknik direktör sorunu değil, futbolcu değil. Bunlar günü kurtaran, sıradan işlerdir. Sorun yönetim sorunu, vizyon sorunudur. Yönetim tarzını, kulüp anlayışını, organizasyonel yapıyı, statüko haline gelmiş yönetimsel organizasyonu yıkmak, dünya kulüpleri gibi bir organizasyon yapmak için bu işe soyunduk" şeklinde konuştu.

"KARTVİZİTTEN MEDET UMMUYORUZ"

Sürekli başarılarla anılan organizasyonların durmaması ve sürekli yükselişte olması gerektiğini vurgulayan Muharrem Usta, sözlerini şöyle devam etti: "Durmak düşmek demektir. Duran düşer ve biz durmuş haldeyiz. Bu yolculuk zor. Yönetim kurulumu oluştururken ince eleyip sık dokuyorum. Trabzonspor'da çağ değişimi yaşanmalı. Yeni bir jenerasyona ihtiyaç var. Her arkadaşım bu yolculukta bana ayak uydurabilecek kişiler olmalı. Bu kongre Trabzonspor tarihine kalın harflerle, devrim yapılan bir kongre olarak yazılamayacaksa bu yola çıkmazdım. Bu yolculuk Trabzonspor kartvizitinden medet umanların yolculuğu olmayacaktır."

"ŞİKE İÇİN HUKUK BİRİMİ KURUYORUZ"

Muharrem Usta, basın mensuplarının şike süreciyle ilgili bir sorusunu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı: "Şike ahlaksızlıktır, hak gaspı, hırsızlıktır. 2010 - 2011 sezonunda hakkımız gasp edilmiştir. Kulüp olarak mücadele verilmeye devam ediliyor. Büyük kulüpler haklarını iyi savunur, kolay kolay haksızlığa uğramazlar. Adalet güçlüden değil doğrudan yana olmak zorundadır ama güçlülerin adaletsizliğe daha az uğradığı da bir gerçek. Onun için ekonomik ve her yönden büyük bir Trabzonspor hedefliyoruz. Trabzonspor'un bu süreçte verdiği mücadeleyle ilgili içimde bir hüzün var. Başkanı tek kalmış, taraftarıyla bütünleşememiş, yönetimin ortada olmadığı paramparça bir yapı. Hukuk birimi oluşturmaya başladık. Şike konusunda her alanda en üst düzeyle mücadele verilecek. Burada şunu da belirtmek istiyorum. 2010 - 2011 sezonu bittiğinde henüz ortada şike yokken o takımı dağıttılar. Onları şampiyon olmuş gibi ödüllendirecek, psikolojilerini düzeltecek bir yönetim vizyonu yoktu. Bu bizim için ilk darbe oldu. İkinci darbe de şikeden geldi."

"AVRUPA KULÜPLERİNİ İNCELİYORUZ"

Kulübün içinde bulunduğu finansal durumun izah edilemez olduğunu da belirten Muharrem Usta, şöyle devam etti: "Bu nasıl büyük kulüp, büyük marka olmak? Bu nasıl yönetim anlayışı? O büyük markanın üzerinde devasa küller, çamur yığınları oluşmuş. Bunun mücadelesini vermek durumundayız. Türkiye'nin en profesyonel şekilde yönetilen kulübü olacağız. Şirketimdeki arkadaşlarım şu anda Avrupa'nın büyük kulüpleriyle görüşüyor. Borussia Dortmund, Manchester United, Bayern Münih, Real Madrid gibi kulüplerin organizasyonel yapısıyla ilgili görüşmeler yapıyorlar. Statükoyu yıkmak için geliyoruz. Kulübün 75 milyon geliri ama bunun üç katı borcu var. Bizim gibi kötü durumda olan sadece Beşiktaş var 4 büyükler içinde. Bizim gelirimiz 75 milyonken, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 300 milyon civarında. Trabzonspor'un devasa rakamlarla imza attırdığı oyuncuların bu kulübe ne yararı oldu? Bu olsa olsa hesap kitap bilmeyen, akşamdan sabaha kararlar alan bir anlayışın ürünüdür."

ALTYAPI TECRÜBELİ İSİMLERE EMANET EDİLECEK

Muharrem Usta, şimdiye kadar yapılan incelemelerde örnek alınacak kulübün Borussia Dortmund olduğunu kanısına vardıklarını ancak araştırmalarının sürdüğünü belirterek, "Dünya kulübü olan Borussia Dortmund, Manchester United, Bayern Münih, Real Madrid gibi kulüplerde büyük başarılara imza atmış bir ekip Trabzonspor altyapısı için Türkiye'ye getirilecektir. İstanbul'un iki yakasında, Ankara ve Trabzon ile Avrupa'da 4 ayaklı bir altyapı organizasyonu kuracağız. Hedefimiz, 50'inci yılımızı kutlayacağımız 2017'de her yıl altyapıdan yetişen 2 - 3 oyuncuyu A takıma monte edebildiğimiz bir yapıyı kurmaktır. Alt yapıyı gelir sağlayan bir fabrika gibi dizayn etmek zorundayız" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2197 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim