• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Mümessillikten başhekimliğe uzanan başarı öyküsü

Mümessillikten başhekimliğe uzanan başarı öyküsü
İlaç mümessili olarak görev yaparken doktor olmaya karar veren ve tıp eğitimi alan Cem Alkan, Karaburun Devlet Hastanesi Başhekimliğine atandı.

TEZCAN EKİZLER - Öğretmenlik ve ilaç mümessilliğinin ardından çocukluk hayalini gerçekleştirmek için yeniden okul sıralarına dönen Cem Alkan, doktor olduktan sonra Karaburun Devlet Hastanesi'nde başhekimlik görevine getirildi.

Plastikteki tehlike-2
  Video için tıklayınız...

Zonguldak'ta doğan 41 yaşındaki, bir çocuk babası Alkan, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü'nü bitirdikten sonra pedagojik formasyon alarak öğretmenlik yapmaya başladı.

Dershanelerde görev yaptığı sırada bu mesleğin kendisine göre olmadığını gören Alkan, ilaç mümessilliğine başladı.

Çocukluk hayali olan doktorluğu bu süreçte daha iyi tanıyan Alkan, hayallerini gerçekleştirmek için yeniden üniversite sınavına girerek 2002 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

Okulundan dönem birincisi olarak mezun olan Alkan, ilerleyen yaşına rağmen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda da başarılı olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nde ihtisas yapmaya başladı.

Bu sırada üniversite yıllarında tanıştığı meslektaşı Çiğdem Alkan ile hayatını birleştiren Alkan, uzmanlığını Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde tamamladı ve yaklaşık 15 gün önce Karaburun Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atandı.

- "Hayallerinin peşinden koştu, beyaz önlüğü giydi"

Başhekim Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı meslekleri yaparken aklından bir türlü beyaz önlük sevgisini çıkaramadığını, yaş olarak biraz geç de olsa bu hayaline kavuşup, başhekim olmayı başardığını söyledi.

Hastalarına 10 yıldan bu yana şifa dağıttığı için çok mutlu olduğunu belirten Alkan, "İlaç mümessilliği de sağlık sektöründe olduğu için kabul etmiştim. Bir süre sonra istifa ettim. Bölge müdürüm ve ailem 'Bundan sonra ne yapacaksın?' diye sordu. Ben de 'Doktor olacağım.' dedim. Bölge müdürüm biraz yüksek sesle gülmüştü." dedi.

Tıp fakültesine başladığında yaşam serüvenini anlattığı arkadaşlarının da kendisine inanmadığını aktaran Alkan, şöyle konuştu:

"İlaç tanıtmaya gittim doktor oldum, ardından nasip oldu başhekim oldum. Bu serüven devam ediyor. İstediğimiz şeyleri kendimize ve beynimize inandırırsak yapamayacağız şey yok, hayallere sınır koymamak lazım. Göreve atandığım ilçede kalıcı eserlere imza atmak istiyorum. Çalışmamda aynı hastanede görev yapan eşimin de bana destek oluyor. İlçedeki ilk sigara bırakma polikliniğini açtık."

Altan, mesleğine aşık olduğunu, sektörün iki tarafını da iyi bildiği için ilaç mümessilleriyle ilişkisinin de çok iyi olduğunu vurguladı.

- "Hayat arkadaşım kafasına koyduğunu yapıyor"

Dr. Çiğdem Altan ise eşiyle üniversite yıllarında tanıştıklarını, onun hayat hikayesinin kendisini çok etkilediğini dile getirdi.

Üniversitede birçok arkadaşının eşini örnek aldığını kaydeden Altan, "Kafasında başkalarının istediği şekilde değil de kendi istediği şekilde yol alıyor. Bence onunla beraberken şaşırmaya hazır olmalıyım. Çünkü kafasına koyduğu şeyi yapma konusunda azimlidir." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5101 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim