• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

Müsiad Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Bahadır: "Katılım Payı Tekrar Gözden Geçirilmeli"

Müsiad Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Bahadır: "Katılım Payı Tekrar Gözden Geçirilmeli"
Özel sağlık kuruluşlarında 1 Ekim 2009 itibariyle 15 TL'lik katılım ücreti alınmasını değerlendiren MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Hakan Bahadır, "Katılım paylarının eşit ve daha düşük seviyelerde alınmasının daha adaletli ve gerçekçi olduğu

Özel sağlık kuruluşlarında 1 Ekim 2009 itibariyle 15 TL'lik katılım ücreti alınmasını değerlendiren MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Hakan Bahadır, "Katılım paylarının eşit ve daha düşük seviyelerde alınmasının daha adaletli ve gerçekçi olduğuna inanmaktayız" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sağlık Sektör Kurulu Uzm. Dr. Hakan Bahadır, 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren alınmaya başlayan katılım payı hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

2004 yılı itibarı ile Devlet Memuru, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK hastalarının özel sağlık kuruluşlarından hizmet almalarına imkan verilmesi ile Sağlıkta Dönüşüm Programının önemli bir hedefi gerçekleştirdiğini ifade eden Bahadır'ın açıklamasında şöyle denildi: "Özel sağlık kuruluşları bu uygulamaların başlangıcı ile artan hasta taleplerine cevap vermek için, ciddi yatırım hamlesi içine girerek kapasitelerini arttırdığı gibi, yüzlerce yeni özel sağlık kuruluşu hizmet vermeye başlamıştır. Bu gün gelinen

noktada, Türkiye'de nitelikli sağlık hizmetinin önemli bir bölümü özel sağlık kuruluşları tarafından verilmektedir.

Sağlık hizmetlerinin özel sektörden alınması ve bunun neticesinde hizmete kolay ulaşabilmeden dolayı SGK'nın harcamaları artmıştır. Böyle olunca da SGK tasarruf tedbirlerine ister istemez başvurmuştur. 2004 yılından beri sağlıkta dönüşümün hizmet kanallarından biri olan, özel sağlık kuruluşları ciddi bir sıkıntıya girmiştir. MÜSİAD sağlık sektör kurulu olarak, 1 Ekim 2009 tarihi itibariyle özel sağlık kuruluşlarından alınacak 15 TL katılım payının özel sağlık sektörünü daha da sıkıntıya sokacağınıdüşünmekteyiz. Ayrıca Devlet hastanelerindeki katılım payının 8 TL olması haksız rekabete neden olmaktadır.

MÜSİAD sağlık sektör kurulu olarak, bu katılım paylarının eşit ve daha düşük seviyelerde alınmasının daha adaletli ve gerçekçi olduğuna inanmaktayız. Bu şekilde bir düzenlemenin vatandaş açısından da uygun olacağı kanaatindeyiz. Bu uygulamalarda diğer yapılması gerekenin de özel hastanelerin fark alımının, serbest rekabet ortamına bırakılmasının devletin harcamaları açısından da faydalı olacağını düşünmekteyiz. Ayrıca sektörümüzün bileşenlerinden eczacılarımızın da katılım paylarının alımıyla ilişkilendirilmemesi gerekmektedir."

HaberFX

Bu haber toplam 2408 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim