• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Muş'ta depremzede aile ve çocuklara psikososyal destek hizmeti sunuluyor

Muş'ta depremzede aile ve çocuklara psikososyal destek hizmeti sunuluyor
Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi gönüllüleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kente gelen depremzede ailelere ve çocuklarına yönelik etkinlikler düzenleniyor.

Gençlik Merkezi gönüllülerinin yürüttüğü çalışma kapsamında aileleriyle Danişment Gazi Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan çocukların depremde yaşadığı travmayı atlatabilmeleri için psikososyal destek programları uygulanıyor.

Yurtta incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, gazetecilere, depremin ilk gününden itibaren 1500 vatandaşı yurtlarda ağırladıklarını söyledi.

Bakanlık tarafından depremden etkilenen 500 kişinin daha kente gönderileceğini anlatan Taşdemir, şöyle konuştu:

"Burada barınan 209 depremzede vatandaşımız için el sanatları, takı tasarımı, çocuk etkinlik bölümleri, satranç, resim boyama ve mangala gibi etkinlikler düzenliyoruz. Etkinliklerle misafirlerimizin moral ve motivasyonunu en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Bütün sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerimizin amacı depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sararak psikolojik destek vermektir. Deprem sonrası oluşan sorun ve sıkıntıları gidermeyi amaçlıyoruz. Sosyal marketimizde de vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet veriyoruz."

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf (SYDV) ile İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen doktor ve hemşirelerin yurtta görev yaptığını kaydeden Taşdemir, kentteki tüm kurum ve kuruluşlarla koordineli şekilde hizmet verdiklerini belirtti.

Depremzede çocukların okullara kaydedildiğini aktaran Taşdemir, "Yurtlarımızda etüt salonları ve bilgisayar sınıfını oluşturarak hem üniversite öğrencilerimizin hem de diğer öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için gerekli tedbirleri aldık. Burada yaptığımız etkinliklerle depremden etkilenen vatandaşlarımızın moral ve motivasyonunu artırarak aile ortamı sağlıyoruz." diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden Muş'a gelen Şeyda Kaplan ise kendilerine sunulan hizmetlerden memnun kaldıklarını belirterek, "Allah razı olsun. Çocuklarımız ve bizim için çok güzel etkinlikler düşünmüşler. Kadınlar olarak açılan kurslarda el işi yapıyoruz. Çocuklarımız ise etkinliklere moral buluyor." dedi.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinden gelen Merve Yeşilyurt de depremden çok etkilendiğini belirterek, "Halen depremin etkisindeyiz ama yurttaki ağabey ve ablalar etkinlikler düzenleyerek, bize depremi unutturmaya çalışıyor. Okul dışında burada oyunlar oynayarak moral buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1554 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim