• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Müsteşar Yardımcısı, Mersin Üniversitesi rektörlüğüne aday oldu

Müsteşar Yardımcısı, Mersin Üniversitesi rektörlüğüne aday oldu
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Şencan aday olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Şencan, Mersin Üniversitesi'ne rektör adayı olduğunu açıkladı.

Şencan, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin Üniversitesi için yeni bir değişim dönemi olan rektörlük seçim sürecinin, üniversite mensuplarının hedeflerine ulaşabilmeleri, geleceğe umutla bakabilmeleri ve çalışmalarını huzurlu bir ortamda sürdürebilmeleri için oldukça önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Hizmet yarışı olarak değerlendirilmesi gereken bu sürecin çok sayıda adaylı bir yarış olmasının Mersin Üniversitesi'ne önemli katkıları olacağına inandığını ifade eden Şencan, sürecin centilmenlik anlayışıyla ve etik değerler gözetilerek geçmesini temenni etti.

Mersin Üniversitesi'ni "öğrenen, öğreten ve geleceği ürettiği bilimle aydınlatan" bir üniversite haline dönüştürmenin tüm Mersin Üniversitesi mensuplarının ortak hedefi olduğunun altını çizen Şencan, şöyle devam etti:

"Mersin Üniversitesi'nin bilimsel arenada ulusal ve uluslararası düzeyde kabul görmesi, üniversitemizi farklı kılan dinamiklerle beslenen başarılı bir gelişme ve yenilenme süreciyle sağlanabileceği ortadadır. Mersin Üniversitesi bünyesindeki farklılıkların bir avantaj olduğuna ve bu farklılığın katkılarıyla ortak bir başarının sağlandığı huzurlu bir üniversite ortamı oluşturmayı hedeflemekteyiz. Bugüne kadar yürütmüş olduğum idari ve akademik görevlerimde edindiğim bilgi ve kazandığım deneyimlerin verdiği güven ve sorumluluk anlayışı çerçevesinde tarafsızlık, dürüstlük, şeffaflık, adalet, liyakat ve katılımcılık yönetim anlayışı temel prensipleriyle Mersin Üniversitesi rektörlük görevine aday oldum."

- Özgeçmiş

Prof. Dr. İrfan Şencan, 1969 yılında Ankara'da doğdu. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra zorunlu hizmet yükümlülüğünü yerine getirmek üzere Gümüşhane Köse İlçesi Sağlık Ocağı'na atandı. 1993 -1997 yılları arasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamladı, ardından sırasıyla 1999 yılında Düzce Tıp Fakültesinde yardımcı doçent, 2005 yılında doçent ve 2010 yılında ise Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde profesör oldu. 2005-2008 yılları arasında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde klinik şefi, başhekim yardımcılığı ve başhekimlik görevlerini yürüten Şencan, 2008-2014 yılları arasında Sağlık Bakanlığı'nda Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevlerini yaptı. Şencan, halen Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eğitim görevlisi (Klinik Şefi) ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanlarında yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunan, alanındaki mesleki derneklerde kurucu, üye ve yönetim kurulu üyelikleri de yapan Şencan, Tıpta Uzmanlık Kurulu üyeliği ve başkanlığını yürütmektedir. İngilizce bilen Şencan, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 4654 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim