• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Müzisyen başhekim, hastalarıyla konser verecek

Müzisyen başhekim, hastalarıyla konser verecek
Doktorluk mesleğinin yanı sıra müzikle de uğraşan Okan Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar ile kanseri yenmiş hastalarının oluşturduğu "Yaşam Korosu", 3 Nisan'da müzikseverlerle buluşacak


Doktorluk mesleğinin yanı sıra müzikle de ilgilenen Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar ile kanseri yenmiş hastalarının oluşturduğu "Yaşam Korosu", 3 Nisan'da konser verecek.

Okan Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, hastalarına uyguladığı tıbbi tedavilerin yanında tedavi süreçlerini onlara şarkılar söyleyerek destekleyen Hancılar, meme kanserini atlatan hastalarıyla bir araya gelerek "Yaşam Korosu"nu kurdu.

Hancılar ile kanseri yenmiş hastalarından oluşan koro ekibi, "Kanserle Savaş Haftası" kapsamında 3 Nisan'da Beşiktaş Dorock XL'de konser verecek.

Proje kapsamında birçok sanatçı da konserde şarkı söyleyecek. Buradan elde edilen gelir ise Türkiye Kanserle Savaş Vakfı'na bağışlanacak. Öte yandan koroda, Hancılar'ın yıllar önce meme kanserine karşı verdiği savaşı kazanan annesi de yer alacak.

- "Hedefimiz, uluslararası bir kanser kongresinde performansımızı sergilemek"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tayfun Hancılar, müziğin kanser tedavisine uyumu kolaylaştırdığını belirtti.

Kemoterapi ve radyoterapi gören hastaların tedavi esnasında korkularının ve anksiyetelerinin fazla olduğunu aktaran Hancılar, bu nedenle, uzun yıllardır bu tedavilerin yapıldığı ünitelerde müzik yayını yapıldığını ve bunun hastalar üzerinde rahatlatıcı etki oluşturarak tedavi toleransını arttırdığını aktardı.

Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, tedavi esnasında radyoterapi odasında kendi şarkılarının çaldığını belirterek, "Yani tedavinizi yöneten doktorun şarkıları ile tedaviye giriyorsunuz. Bu herhalde dünyada tek bizim merkezimizde olan bir şey." ifadesini kullandı.

Bir hastasının "Hocam iyileşince inşallah beraber şarkı söyleriz." dediğini dile getiren Hancılar, şunları kaydetti:

"Ben de uzun yıllardır müzikle uğraşan bir hekim olarak hastalarımla aynı sahnede şarkı söyleme hayalini hep kuruyordum. 3 Nisan'da, sanatçı dostlarımın da katılımıyla kanser tedavisini bitirip iyileşmiş hastalarımla güzel bir konser vereceğiz. Hep birlikte 'Kanser engel değildir' diyeceğiz. Bir sonraki hedefimiz ise 2020 yılında yurt dışında yapılacak olan uluslararası bir kanser kongresinde performansımızı sergilemek."

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1783 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim