• BIST 10992.2
  • Altın 5771.819
  • Dolar 42.5083
  • Euro 49.5568
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 14 °C

Nijerya'da yerinden edilenlerin kamplarında kızamık ortaya çıktı

Nijerya'da yerinden edilenlerin kamplarında kızamık ortaya çıktı
Nijerya'nın Benue eyaletinde yerinden edilen kişilerin kaldığı kamplarda 60 kişide kızamık virüsü tespit edildi.

Nijerya Acil Durum Ajansı (NEMA) Sekreteri Emmanuel Shior, yaptığı açıklamada, Benue eyaletindeki yerinden edilen kişilerin kaldığı kamplarda 60 kişinin kızamık hastalığına yakalandığının saptandığını belirti.

Shior, vakaların çoğunun 5 yaş altı çocuklarda görüldüğünü kaydederek, hastalığın yayılmasını önlemek için kampta aşı kampanyası başlatacaklarını söyledi.

Nijerya'da geçen sene Borno eyaletinde yerinden edilmiş kişilerin kaldığı kamplarda 1500'den fazla kişide kızamık vakası tespit edilmişti.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi iş birliğinde ülkede kızamıkla mücadele kapsamında 28 milyon çocuğa aşı yapılması hedefleniyor.

Genelde çocuklarda daha sık olmak üzere her yaşta görülebilen bulaşıcı bir hastalık olan kızamık, solunum yoluyla bulaşıyor ve ateş, öksürük, döküntü, burun akıntısı, halsizlik ve kızarıklık gibi belirtilere neden oluyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1508 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim