• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Nikotini vücudunuzdan meyan kökü ile atın

Nikotini vücudunuzdan meyan kökü ile atın
Dr. Ömer Coşkun, denenen birçok yöntemin aksine sigaradan meyan kökü ve karabaş otu ile kurtulunabileceğini söyledi.

Sigaranın dünyanın en büyük sorunlarından biri olduğunu belirten Dr. Coşkun, "Sigara erkeklerde ve kadınlarda sağlık açısından çok önemli sorunlar açabiliyor. Erkekte şöhret basamaklarını tırmanırken en önemli engelleyici unsurlardan biri sigaradır, tırmanamazsın. Ağır ağır çıkarsın. Neden? Sigara çünkü senin bedenini mahveder.

Erkekte 'iktidarsızlık sebebi nedir' diye soracak olursan cevabı çok basit; sigara. Sperm sayısı neden az diye soracak olursanız eğer içiyorsa sebebi sigaradır" diye konuştu.

Sigaradan doğal yöntemlerle kurtulunabileceğine dikkat çeken Dr. Ömer Coşkun, şunları aktardı: "Ben sigarayı bırakmak isteyenlere en başta meyan kökünü öneriyorum. Meyan kökünün içindeki etken maddeler vücuttaki nikotin ihtiyacını kaldırmaya son derece yardımcıdır. Meyan kökünün çubuğunu ağzınıza alın sigara niyetine tutun. Bu sizde sigarayı bırakmada yardımcı olur. Ayrıca karabaş otu sinir sistemi ve beyindeki endorfini arttırmada harikadır. Aklınıza sigara geldikçe karabaş otunun bir parçasını dilinizin üstüne koyun 3-5 dakika bekleyin, tükürük bezlerinden emilen karabaş otu etken maddeleri beyinde endorfini arttırır vücuttan nikotini uzaklaştırmaya yardımcı olur. Bir hafta karabaş otundan istifade edilse sigara da bırakılmış olur."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 14794 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim