• BIST 11356.32
  • Altın 6593.04
  • Dolar 49.6255
  • Euro 55.7275
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 26 °C

Nobel Ödüllü Aziz Sancar'ın Doğduğu Ev Törenle Müze Olarak Açıldı

Nobel Ödüllü Aziz Sancar'ın Doğduğu Ev Törenle Müze Olarak Açıldı
Nobel Kimya Ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Mardin'in Savur ilçesinde doğup büyüdüğü tarihi ev, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katıldığı törenle müze ve bilim merkezi olarak hizmete girdi.

"Türkiye'den Bilim İnsanı Çıkacağını Bütün Dünyaya Gösterdik"

Mardin'in Savur ilçesinde restoration çalışmaları tamamlanan 4 katlı geleneksel konut, Aziz Sancar Müzesi adıyla kapılarını açtı. Törene eşi Gwen Boles Sancar ile katılan Prof. Dr. Aziz Sancar, duygusal anlar yaşadı. Amerika'ya gittiğinde Türk insanının bilimsel gücünü kanıtlamak için gece gündüz çalıştığını ifade eden Sancar; her fırsatta Türkiye'yi ve Türk kültürünü temsil ettiğini, memleketine ve bilime hizmet etmeyi sürdüreceğini vurgulayarak müzenin gençlere ilham olmasını diledi.

Müze ve Bilim Merkezi Bir Arada Hizmet Verecek

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, titiz bir restorasyon sürecinden geçen 395 metrekarelik ilk katta müze düzeni oluşturulduğunu bildirdi. Müzede Sancar'ın tıp aletleri, fotoğrafları, diplomaları, cübbeleri ve aldığı hediye ile ödüllerin sergilendiğini belirten Bakan Ersoy; yapının bodrumu ve diğer katlarının ise Mardin Valiliği tarafından okuma salonu ve bilim merkezi olarak kullanılacağını açıkladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 204 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim