• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

Novo Nordisk, 100. yılında Türkiye'den 12 öğrenciyi Danimarka'da ağırlıyor

Novo Nordisk, 100. yılında Türkiye'den 12 öğrenciyi Danimarka'da ağırlıyor
Novo Nordisk, 12'si Türk olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden 100 liseli öğrenciyi Danimarka'nın Kopenhag şehrinde düzenlenen Geleceğin Bilim İnsanları Kampı'nda ağırlıyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden 100 liseli öğrencinin katıldığı Geleceğin Bilim İnsanları Kampı, 12 Ağustos'ta sona erecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Novo Nordisk Vakfı bünyesinde gençler için bilimsel çalışmalar yürüten LIFE Vakfı ile Novo Nordisk iş birliğinde ilk kez düzenlenen ve dün başlayan kamp 12 Ağustos'a kadar sürecek.

Kampta bir araya gelen 100 lise öğrencisi özellikle fen, teknoloji, mühendislik ve matematik (science, technology, engineering, mathematics-STEM) eğitimi odağında sağlık, sürdürülebilirlik ve son teknoloji bilim gibi konuları keşfedecek.

- "Bilimsel atılımlara öncülük etmekten heyecan duyuyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jens Pii Olesen, bilimsel atılımlara öncülük etmekten heyecan duyduklarını ve bilim yolunda gençlere ilham vermekten mutlu olduklarını açıkladı.

Olesen, "Sürdürülebilir bir dünya ve sağlıklı toplumlar için, gelecek nesil bilim insanlarına bugünden ilham olmayı önemsiyoruz. 'Geleceğin Bilim İnsanları Kampı' ile Türkiye'den seçilen öğrencilere bilimsel konularda kendini geliştirme, farklı ülkelerden gençlerle ağ kurma, öğrenme ve bakış açılarını paylaşma fırsatı verebileceğimiz için çok heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.

- "Kampta, bilime olan ilgimi keşfetme fırsatına sahip olacağım"

Bilim kampına Ankara'dan katılan lise öğrencisi Eyşan Sağlık da bir arkadaşı sayesinde bu kampı keşfettiğini ve hızlıca başvuru yaptığını belirterek, "Danimarka'ya gideceğim için çok heyecanlıyım. Kampta, bilime olan ilgimi keşfetme ve farklı ülkelerden yaşıtlarımla tanışma fırsatına sahip olacağım. Danimarka'nın muhteşem manzaralarını görmeyi ve yeni kültürler hakkında bilgi edinmeyi de dört gözle bekliyorum." açıklamasında bulundu.

Sağlık, kampta küresel sorunlarla ilgili seminerler dinleyip sonrasında bu sorunların çözüm yollarına dair çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

Etkinliğe İstanbul'dan katılan lise öğrencisi Ceren Sezin de bilim kampına gitmek için çok heyecanlı olduğunu ve bu deneyimin kendisi için çok faydalı olacağına inandığını anlattı.

Sezin, "Farklı kuruluşlardan konuşmacıların katılacağını biliyorum ve onlardan yeni şeyler öğreneceğim. Danimarka’yı göreceğim için, farklı ülkelerden ve kültürlerden öğrencilerle tanışacağım için de çok heyecanlıyım. Ayrıca kamp sayesinde ilerde hangi mesleği seçeceğim hakkında bir fikir sahibi olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 648 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim