• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 26 °C

Novo Nordisk Türkiye "En İyi İşverenler’" listesi Farma Sektörü’nde üçüncü sırada

Novo Nordisk Türkiye "En İyi İşverenler’" listesi Farma Sektörü’nde üçüncü sırada
Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jens Pii Olesen: - "100. yılımızda ilk üçe girerek bu başarıyı kutlamalarımıza dahil edebilmemiz bizim için çok mutluluk verici"

Danimarka merkezli global sağlık şirketi Novo Nordisk, 100'üncü yılında Great Place to Work Enstitüsü tarafından bir kez daha "En İyi İşveren" seçilerek, Sağlık Hizmetleri & Farma Sektörü 250-499 çalışan sayısı kategorisinde üçüncü sırayı aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Novo Nordisk dünyada 1923’ten, Türkiye’de ise 1995'ten bugüne diyabet, nadir hastalıklar ve obezite gibi ciddi kronik hastalıklar ile yaşayan bireylerin hayatlarını değiştirme amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl kuruluşunun 100'üncü yılını kutlayan Novo Nordisk, "En İyi İşverenler" listesinde önceki yıllara göre üst sıralara yükselerek Türkiye’de ilaç sektöründe 250-499 işveren kategorisinde üçüncü sırada yer aldı. Novo Nordisk Vakfı tarafından yönetilen ve 80 ülkede faaliyet gösteren Novo Nordisk, aynı zamanda geçen yıl global "Best Place to Work" sıralamasında birinci sıradaydı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jens Pii Olesen, 100 yıllık köklü şirket kültürlerinin en önemli prensiplerinin başında insana saygı geldiğini belirtti.

Çalışanların birbirine değer verdiği, şeffaf iletişimin teşvik edildiği ve kapsayıcı bir iş ortamına sahip olduklarını aktaran Olesen, "Novo Nordisk ekibi olarak bulunduğumuz pozisyon ve yaptığımız iş fark etmeksizin ortak bir amaç için çalışıyoruz, o da yaşadığımız toplumda kronik hastalıklarla yaşayan insanların hayatlarını iyileştirebilmek. Bu ortak amaç ile sahip olduğumuz iş ortamı birleşince, çalışan bağlılığının ve memnuniyetinin yüksek olduğu en iyi işverenler arasında yer alıyoruz. 100. yılımızda ilk üçe girerek bu başarıyı kutlamalarımıza dahil edebilmemiz bizim için çok mutluluk verici." ifadelerini kullandı.

Verilen bilgiye göre, Novo Nordisk’de çalışanların şirketin anayasası olarak benimsediği "Novo Nordisk Tarzı" prensipleri doğrultusunda açık iletişim ve geri bildirim kültürü önceliklendiriliyor. Şirket ayrıca iş-yaşam dengesini ön plana çıkaran, esnek işveren deneyimi sunan, çalışanların hem mental hem de fiziksel sağlıklarını destekleyen İK uygulamaları ile dikkati çekiyor.

Novo Nordisk çalışanlarına potansiyellerini ortaya çıkarabilmeleri için hem İstanbul’da bulunan global organizasyon içinde hem de yurt dışında çeşitli uluslararası kariyer yolları ve gelişim fırsatları sunuyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 782 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim