• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Numan Kurtulmuş bayram tatili hakkında açıklama yaptı

Numan Kurtulmuş bayram tatili hakkında açıklama yaptı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gazetecilerin ramazan bayramı tatili ile ilgili sorularına yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, basın toplantısı düzenledi. Kurtulmuş, ramazan bayramı tatili ile ilgili sorulara "Daha bayrama çok var bu konu konuşulmadı" dedi. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, bugün Ramazan ayının ilk günü olduğunu, başta Türkiye'de olmak üzere bütün Müslüman topluluklarını da birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma duygularıyla bu ayı iyi şekilde değerlendirmesini arzu ettiğini belirterek, Ramazan ayının en iyi şekilde değerlendirilmesini ümit ettiğini söyledi.

İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

Osmaniye'deki kaza hakkında soruşturma devam ediyor. Bir kusur varsa gereken işlemler yapılacak. Muhammed Ali, İslam'ın Gülen yüzünü temsil ediyordu. ABD'de ırkçılığa karşı mücadelenin simgesel isimlerinden oldu. Tarihteki mümtaz yerini alacaktır.

AB İLE MÜZAKERELER

Bakanlar Kurulu toplantısında 3 konuyu ele aldık. Özellikle Mart ayından itibaren hem vize serbestisi hem de geri kabul anlaşmasındaki tavrımızı ortaya koyduk. Türkiye olarak sorumluluklarımızı yerine getirdik. Şimdi sorumluluklarını yerine getirme zaman Avrupa Birliği'nde. Geçtiğimiz hafta yapılan görüşmelerden sonra teknik düzeyde de temaslar devam ediyor. AB Bakanımız önümüzdeki hafta Brüksel'de tekrar temaslarda bulunacak.

'PARALEL YAPI' İLE MÜCADELE

Bundan sonra özellikle MGK'da 'paralel yapı'nın terör örgütü olarak görülmesinden sonra yapılacak çalışmalar gözden geçirilmiştir. Bu konudaki her şey büyük bir hassaslıkla ele alındığı bilinmesi gerekir.

Sözlerimi bitirirken şunu da belirtmek isterim. Gencecik evlatlarımızın boğulduğu haberlerini alıyoruz. Buradan anneler babalara, gerekli kurumlara çağrıda bulunuyorum. Evlatlarımız yüzme bilmiyorlarsa dikkat etsinler. Her yaz boyunca neredeyse her gün bu boğulma haberlerini almayalım.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele çok kapsamlı bir konu. Nerede ne şekilde davranılması gerekiyorsa güvenlik kuvvetlerimiz o şekilde devam ediyor. Eğer kırsalda da bunlar varsa mücadele orada da devam edecektir. İlgili bakanlıkların bir hafta boyunca devam eden çalışmalarını Bakanlar Kurulu'nda ele aldık. Bugün bazı gazetelerde de çıktı. Şehirlerin taşınması gündemimizde değildir.

Bu haber toplam 2212 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim