• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Numune Hastanesi Başhekimi Karaca'dan "obezite" uyarısı

Numune Hastanesi Başhekimi Karaca'dan "obezite" uyarısı
Numune Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Halit Karaca, obezite konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Karaca, yaptığı açıklamada, Türkiye'de obezite (şişmanlık) görülme sıklığının hızla arttığını belirtti.

Türkiye'de obezite görülme sıklığının alarm verici seviyelere ulaştığını ifade eden Karaca, obezitenin kentsel alanda kırsal alana göre daha fazla olduğunu bildirdi.

Karaca, obezitenin tedavi edilmesi gereken bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Obezite, küresel boyutta bir halk sağlığı problemidir. Aşırı ve yanlış beslenme alışkanlıkları, yetersiz fiziksel aktivite, yaş, cinsiyet, eğitim düzeyi gibi çeşitli etmenler en önemli obezite nedeni olarak kabul edilmektedir. Obezite yalnızca yetişkin kadın ve erkekleri değil toplumun her kesimini tehdit eden bir problemdir. Obezite, yaşamın ilk günlerinden itibaren mücadele edilmesi gereken bir sorundur. Zira, yapılan çalışmalarda obezite görülme sıklığının anne sütü ile beslenen çocuklarda, anne sütü ile beslenemeyen çocuklara göre daha düşük oranlarda görüldüğü tespit edilmiştir."

Obezitenin tedavisinde koruyucu sağlık uygulamalarının önem taşıdığını dile getiren Karaca, "Bireylere daha hayatın başından doğru beslenme alışkanlığının kazandırılması ve sürdürülmesi obezite açısından hayati önem taşımaktadır. Diyet mutlaka bir diyetisyen tarafından hazırlanmalı ve yeterli beslenmeyi sağlayacak şekilde olmalıdır. Her gün yapılan fiziksel aktivite de obezite oluşumunu engellemektedir" ifadelerini kullandı.

Obezitenin tedavisi konusunda son yıllarda Sağlık Bakanlığı'nın önemli çalışmaları olduğunu da belirten Karaca, obezite konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldığını, Obezite Mücadele Hareketi ve Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından planlandığını bildirdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3736 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim