• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Nusr-Et'e ABD'de soruşturma başlatıldı! Etlerine...

Nusr-Et'e ABD'de soruşturma başlatıldı! Etlerine...
Dünyanın en popüler et restoranına sahip olan Nusret'e ABD'de soruşturma başlatıldı. Açılan soruşturmanın nedeni ise restoran zincirinin sahibi Nusret Gökçe'nin videolarında eldiven kullanmadan etlere dokunması ve sağlık kurallarını ihlal ettiği iddiası.

Sosyal medyada geniş bir hayran kitlesine sahip olan, çektiği her video milyonlarca kişi tarafından izlenen Nusret, ABD'de büyük şok yaşadı. Newsweek haberine göre Nusr-Et'e soruşturma başlatıldı.

Sosyal medyada restoranlarının mutfağında yemek hazırlama görüntüleriyle ünlenen Nusret Gökçe'nin başı ABD'dedeki sağlık otoriteleriyle derde girdi. 

New York Belediyesi Sağlık Departmanı'ndan bir yetkili, Nusret'in videolarının ardından kendilerine gelen şikâyetleri değerlendirerek bir soruşturma yürüttüklerini aktardı. 

"ETLERİNE ELLE DOKUNMASI..."

Sağlık Bakanlığı'nda bir yetkili, ABD'deki sağlık kurallarının hazırlanan bir yemeğe çıplak elle dokunmayı yasakladığını söyledi. Yetkili, bir başka sağlık kuralının ise yemek hazırlarken el ve kollarında mücevher giyilmemesi olduğunu, Nusret'in ise bu kuralı da ihlal ettiğini söyledi. 

Newsweek, Nusr-Et restoranındaki yetkililerin soruşturmaya ilişkin yanıt vermekten kaçındığını söyledi. 

Newsweek haber sitesi, Nusret Gökçe'nin sahibi olduğu Miami'deki diğer restoranda da çekilen bir videoda Gökçe'nin çıplak elle etlere dokunduğunun görüldüğünü yazdı. 

NUSRET KİMDİR?

1983 yılında dünyaya gelen Nusret Gökçe ilkokul mezunudur. Ancak röportajlarda kendisini geliştirdiğini ve çok çabuk öğrendiğini belirtmiştir. 5 kardeş olan Nusret’in babası maden işçisi olarak çalışmakta idi. 2 yaşında iken ailesi ile birlikte Darıca’ya yerleşmiştir. Kardeşlerinden sadece bir tanesinin Lise mezunu olduğunu diğer hiç birisinin okumadığını belirtmiştir. Maddi imkansızlıklar nedeni ile okuyamayan Nusret Darıca Faik Şahenk Ortaokulu’nu 6. sınıfta terk etmiştir.

Mesleki hayatına ilk olarak Bostancı Kasaplar çarşısında kasap çırağı olarak adım atan Nusret hiç senelik izin yapmadığını, mesai, gece gündüz demeden çalıştığını belirtmiştir. Hayalinin bu mesleği en iyi şekilde yapmak ve Türkiye’nin en iyisi olmak olduğunu belirten Nusret günümüzde ise sadece Türkiye’de değil Ortadoğudada en iyisi olduğunu ispatlamıştır. Sırada Dünyanın en iyisi olmaya geldiğini belirten Nusret aslen Erzurum’ludur. Erzurum’un Şenkaya İlçesi’ne bağlı Paşalı Köyü nüfusuna bağlıdır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5422 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim