• BIST 9546.43
  • Altın 2489.074
  • Dolar 32.5028
  • Euro 34.7893
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Obama'ya mektup gönderen doktor: Ağır yaralılar ülke dışına çıkmalı

Obama'ya mektup gönderen doktor: Ağır yaralılar ülke dışına çıkmalı
Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Norveçli doktor Mads Gilbert, başta ''Refah'' olmak üzere tüm sınır kapılarının derhal açılması ve ağır yaralılara ülke dışında tedavi imkanı sağlanması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'ya Şifa Hastanesi ve Gazze'deki durumu anlaran bir mektup gönderen Gibert, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, İsrail saldırılarının ardından tehlikenin Gazze'nin sadece bir kısmında değil, tamamında olduğuna işaret ederek, hastaneye ağır yaralı olarak gelenlerin birçoğunun hayatını kaybettiğini söyledi.

Hastanedeki çalışma koşullarının kötü olduğunu kaydeden Gilbert, ''Buna rağmen burada çalışan personel, yaralıları kurtarmak için büyük çaba harcıyor. Bir kişinin daha fazla hayatını kurtarmak için insanüstü çaba sarf ediyor'' dedi.

Gilbert, ağır yaralıların Gazze'den çıkartılmasına izin verilmesi ve tedavilerinin yurt dışında yapılması gerektiğini belirterek, ''Buradan uluslararası kuruluşlara ve insanlara, Gazze'deki ağır yaralıların ülke dışına çıkarılıp daha iyi hastanelerde tedavi görmesi imkanının sağlanması için yardım etme çağrıda bulunmak istiyorum. Refah başta olmak üzere tüm diğer sınır kapıları derhal açılmalı, insanlara tedavi imkanı sağlanmalı'' şeklinde konuştu.

Her gün onlarca kadın ve çocuk yaralının hastanelerine getirildiğini söyleyen Gilbert, hastaneye getirilen yaralıların yarısına yakınını kadın ve çocukların oluşturduğunu, öte yandan BM'nin rakamlarına göre ise Gazze'deki yaralıların yüzde 80'inin siviller olduğunu ifade etti.

- ''Dünya Filistinliler'den el çekmemeli''

''İsrail her gün yaşlıların, kadınların ve çocukların bulunduğu binaları bombalıyor'' diyen Gilbert, sözlerine şöyle devam etti:

''Sorun şu ki Gazze'deki binalar birbirine çok yakın ve bir bombalama eyleminde birden fazla bina zarar görüyor. Bu da hayatını kaybeden sivillerin sayısının artmasına neden oluyor. Ancak görünen o ki İsrailli siyasetçiler, uluslararası hukukun varlığından habersizler. Onlar, Filistin halkı üzerine toplu bir cezalandırma uyguluyorlar. İsrail'in kayıpları ile Filistinliler'in kayıplarına bakın. Bu rakamlar dahi size Gazze'nin içinde bulunduğu duruma fikir verecek.''

İsrail'in kara ve hava harekatlarında Gazzeli sivillerin hayatlarını kaybetmemeleri için uluslararası topluma çağrıda bulunan Gilbert, ''İnsan haklarının Filistin halkı için de geçerli olması konusunda çağrıda bulunuyorum. İsrail saldırılarının kurbanı olmamaları için dünya Gazze'deki sivillere yardım etmeli. Aksi halde çok büyük bir insanlık trajedisi ve felaket yaşanabilir. Dünya Filistinliler'den el çekmemeli. Bu nedenle üç talebim var. İlki, uluslararası toplum İsrail'in bombardımanlarının durması için yardım etmeli. İkincisi Gazze'ye yönelik ambargonun derhal kaldırılması ve son olarak uluslararası toplumun Filisitin halkının güvenliğini garanti etmesi ve onları koruması'' diye konuştu.

-Obama'ya mektup yazdı-

Norveçteki bir üniversitede aynı zamanda akademisyen olarak çalışan Gilbert, 18 yıldır Filistinliler'e gönüllü olarak yardım ediyor. Gilbert, 2 gün önce de ABD Başkanı Obama'ya İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili mektup yazdı.

Gibert, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Obama, bir kalbiniz var mı? Sizi Şifa Hastanesi'nde bir gecelik, sadece bir gecelik kalmaya davet ediyorum. Belki temizlikçi kılığında gelirsiniz. Yüzde yüz eminim ki bu tarihi değiştirecektir. Kalbi ve gücü olan hiç kimse Filistin halkının katledilişini durdurma kararı vermeden Şifa'da geçirmiş olduğu geceye sırtını dönüp gidemez. Kan nehirleri bu gece de akmaya devam edecek. Ölüm kusan silahlarını birer enstrüman gibi akort ettiklerini duyabiliyorum.
Lütfen. Ne yapabiliyorsanız yapın. Bu kesinlikle böyle devam edemez."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3574 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim