• BIST 9735.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Obezite Cerrahisi ve Mide Küçültme Ameliyatları

Obezite Cerrahisi ve Mide Küçültme Ameliyatları
Toplum genelinde aşırı şişmanlık olarak bilinen obezite cerrahisi kişinin diyet ve egzersize yanıt vermediği durumlarda kişi tüp mide, mide küçültme ameliyatı tercih edilmektedir.

Kronik kilolarından kurtulamayıp aşırı kiloları nedeniyle diyabet başlıca olmak üzere birçok hastalığı yaşamalarına neden olan aşırı şişmanlıktan dünyada yaygın olan Türkiye’de de gittikçe yaygınlaşan obezite cerrahisi ile kronik kilolarınızda kurtulabilirsiniz.

Obezite cerrahisi bünyesinde birçok ameliyatı barındırmaktadır. Bu ameliyatlardan şunlar sırasıyla;

Tüp mide, Mide küçültme ameliyatları olarak açıklanabilmektedir.

Besinler aracılığıyla alınan enerji harcanan enerjiden fazla olduğunda aşırı yağ artışı sonucu oluşan hastalığa obezite denilmektedir.

Obezite cerrahisine giren hastaların vücut yağ dokusu kadınlarda %30 üzerinde erkeklerde ise %25 üzerinde olduğunda obezite cerrahisine uygun aday olduğu belirtilmektedir.

Toplum genelinde aşırı şişmanlık olarak bilinen obezite cerrahisi kişinin diyet ve egzersize yanıt vermediği durumlarda kişi tüp mide, mide küçültme ameliyatı tercih edilmektedir.

Tüp mide ameliyatını şu şekilde açıklayabiliriz;

Obezite tedavisiyle beraber uygulanan mide küçültme ameliyatlarından olan tüp mide ameliyatıyla Dünyada en yaygın olarak kullanılan zayıflama ameliyatı yöntemidir.  Yeteri seviyede kilo kaybı yaşanabilmektedir.  Bu ameliyatlar sayesinde hastanın obezite nedeniyle sahip olduğu bir çok hastalık önlenebilmektedir.

Bu hastalıkları sırasıyla şu şekilde sıralayabiliriz;

► Kalp hastalıkları

► Diyabet

► Yüksek Tansiyon

► Yüksek Kolestrol

► Felç ve bazı kanser hastalıkları obeziteden kaynaklı hastalıklar arasında yer almaktadır.

Tıbbi dilde tüp mide ameliyatının adı Laparoscopic Sleeve Gastrectomy olarak geçmektedir.

Tüp mide ameliyatı ile hastalar az acıkarak yavaş yiyip çabuk doymaktadır. 1 yıl içerisinde fazla kiloları kaybetmiş olacaktır.

Mide küçültme ameliyatlarıyla hastanın uzun bir süreçte kilo vermesi sağlanırken aynı zamanda obezitenin neden olduğu hastalıklardan kurtulmasını sağlamaktadır.

Tüp mide ameliyatına hazır olmak için obezite seviyesinde olmak gerekmektedir.

Obezite ameliyatları 1950’li yıllardan bu yana gerçekleştirilmekte ve obezite cerrahisinde önemli gelişmeler yaşanmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi İçin Doç. Dr. İbrahim Sakçak’ın sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: http://ibrahimsakcak.com/

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4251 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim