• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Obezite dünya genelinde hızla yaygınlaşmakta!

Obezite dünya genelinde hızla yaygınlaşmakta!
Obezite; dünya genelinde hızla yaygınlaşmakta ve her yaşı ilgilendiren bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır

Başta diyet tedavisi olmak üzere, fiziksel aktivitenin arttırılması, davranış değişikliği ve ilaç tedavisi ile önlenebilmektedir. Fakat bu tedavi yöntemlerine cevap vermeyen kilo vermek isteyip veremeyen kişilerde son zamanlarda giderek yaygınlaşan bariatrik cerrahi işlemiyle mide küçültme ameliyatı tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Bariatrik cerrahi yöntemleri mide hacmini küçülten ya da bağırsakların bir kısmının çıkarılması işlemlerini içeren zayıflamak için kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Mide küçültme ameliyatı izle.

 

Mide Küçültme Ameliyatı

 

Kontrollü kilo kaybetme programları içinde uygulaması kolay olan mide balonu, ülkemizde de endoskopistler tarafından güvenle uygulanmaktadır. Mide Balonu uygulaması, endoskopik olarak yapılan obezite tedavisidir. Gastric Bypass ameliyatı dünyada obezite cerrahisinde en çok uygulanan ameliyatların başında gelmektedir. Ameliyatta küçük bir mide hacmi oluşturulmakta, bununla birlikte küçük olan mide daha sonra ince bağırsak ile bağlantı yapılarak gelen besinlerin büyük mideyi bypass ederek ince bağırsağa geçmesiyle çalışmaktadır. Küçük mideleri yüzünden hastalar hem daha az besin almaktadırlar, ayrıca aldıkları gıdalardan da bağırsaklardaki emilim bozulduğu için daha az kalori almaktadırlar. Daha az yemek ve daha az emilim olması kişilerde kilo kaybına neden olmaktadır. Sleeve Gastrectomy (Tüp mide ameliyatı) kısa sürede etkili olan önemli bir şişmanlık ameliyatıdır. Tüp mide ameliyatı laparoskopik yöntem ile yapılmaktadır. Altı ayda toplam fazla kiloların % 35-70’i ve 12 ayda ise fazla kiloların %33-81’i kaybedilmektedir. Mide küçültme ameliyatı olanların yorumları.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4448 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim