• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Ödenek Taahhüt ve Talep Sistemi hakkında önemli duyuru

Ödenek Taahhüt ve Talep Sistemi hakkında önemli duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Ödenek Taahhüt ve Talep Sistemi hakkında önemli duyuru yayımlandı.

Bilindiği üzere Kurumumuzca yapılan ödenek taahhüt ve tahsis işlemleri Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığımız tarafından yürütülmektedir. Tarafımızca yapılan ödenek taahhütleri ile taşra teşkilatından gelen ödenek taleplerinin daha hızlı işlem görmesi ve yazışmaların azaltılması amacıyla mevcut uygulamada değişiklik yapılmıştır.

Genel Bütçe ve Döner Sermaye Bütçesi yatırım kalemleri (06.7 ve 06.1 Ekonomik Kodu) için yapılan taahhütler Kurumumuz web sitesi Döner Sermaye Bütçe, Muhasebe İşlemleri Daire Başkanlığı sayfasında yatırım taahhütleri bölümünde yayınlanacaktır.  Taahhüt edilen ödenek miktarları ve tahsis amaçları Döner Sermaye Analitik Bütçe Modülünde (http://analitikbutce.saglik.gov.tr/) Kullanıcı Menüsü → Ödenek İşlemleri → Yatırım Taahhütleri bölümünden görülebilecektir. Ayrıca Genel Sekreterliklere yazı gönderilmeyecektir.

Ödenek taleplerinin elektronik ortamda yapılabilmesi için Döner Sermaye Analitik Bütçe Modülünde ödenek talep sistemi oluşturulmuştur. Sistem üzerinden talep yapılan kalemlerden ödenek ihtiyaçları için yazılı bildirim yapılmayacak olup (http://analitikbutce.saglik.gov.tr/) Kullanıcı Menüsü → Ödenek İşlemleri → Ödenek Talep Sistemi’ne girişler sağlanacaktır. Sisteme girişler Genel Sekterliklerce yapılacaktır.

Yatırım kalemlerinden (06.7 ve 06.1 Ekonomik Kodu) yalnızca taahhütü yapılmış işlemler için talep yapılacaktır (Taahhüt edilmemiş, yeni talepler için mevcut uygulamada olduğu gibi değerlendirilmek üzere Tıbbi Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığına yazı ile talep yapılacaktır).  06.1 Mamul Mal Alımları tertibinden ödenek talebinde bulunulurken DMO’dan yapılacak alımlar için DMO listesi, ihale ve doğrudan temin alımlarında fatura örneği, 06.7 Gayrimenkul Bakım Onarım Giderleri tertibinden ödenek talebinde hakediş raporu ve fatura örneği sisteme “dosya ekle” bölümünden eklenecektir.

Tahsis edilen ödenekler Döner Sermaye Analitik Bütçe Modülündeki Kullanıcı Menüsü → Ödenek İşlemleri→ Ödenek Sorgu bölümünde yayınlanmaktadır.

Tüm Genel Sekreterliklerin yukarıda belirtilen hususlar çerçevesinde işlem tesis etmesi gerekmektedir. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5957 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim