• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Öğretim üyeleri artık tam mesai çalışacak

Öğretim üyeleri artık tam mesai çalışacak
YÖK Başkanvekili Prof.Dr. İzzet Özgenç, öğretim üyelerinin kısmi gün statüsünü kaldırıp tam gün statüsüne geçebileceklerini belirterek bunun sadece tıp fakültelerindekileri değil bütün öğretim üyelerini kapsayacağını söyledi.

YÖK Başkanvekili Prof.Dr. İzzet Özgenç, öğretim üyelerinin kısmi gün statüsünü kaldırıp tam gün statüsüne geçebileceklerini belirterek bunun sadece tıp fakültelerindekileri değil bütün öğretim üyelerini kapsayacağını söyledi.

YÖK, üniversitelerde kısmı zamanlı çalışan öğretim üyelerini, tam zamana geçirecek. Uygulama ile birlikte, tıp fakültesi hastanelerideki öğretim üyeleri de muayenehanelerini kapatarak, tam zamana geçecek. Uygulama vakıf üniversiteleri için de geçerli olacak. YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İzzet Özgenç, YÖK Genel Kurulu öncesinde yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastanelerinde hekimlerin tam zamana geçirilmesi ile ilgili yapılan düzenlemeyi hatırlatarak, "Üniversite öğretim üyeleri ile ilgili böyle bir düzenleme yapılacaksa, sadece sağlık alanındaki öğretim üyeleri ile sınırlı olamaz. Böyle bir düzenleme tüm öğretim üyelerini kapsayacak şekilde yapılmalı. Aksi halde Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı bir düzenleme olur." dedi.

TATMİN EDİCİ ÜCRET ÖDENMELİ

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İzzet Özgenç, 2547 sayılı kanunda değişiklik öngören bir taslak hazırladıklarını belirterek, bu çerçevede öğretim üyelerinin kısmi statüde çalışamayacakları yönünde düzenleme yaptıklarını bildirdi. Özgenç, YÖK Genel Kurulu'nda kabul edilen şekliyle metin kanunlaştığı takdirde ortaya çıkacak sonuçları da şöyle anlattı: "Üniversitelerden öğretim üyeleri artık kısmi statülü çalışmayacak, hepsi tam gün statüsünde çalışacak. Sadece tıp fakültesi veya hukuk fakültesi öğretim üyeleri değil, bütün alanlarda dışarıya hizmet verilebilecek. Hatta mal satışı da mümkün olabilecek. Mesela bir ziraat fakültesinin uygulama alanı olarak bir arazide bir ürün üretilmiştir. Bu ürünlerin satışından elde edilen gelir bu döner sermayeye gelecektir. O ürünün elde edilmesinde görev yapan bütün öğretim elemanlarına bir pay ödenmesine imkan tanıyoruz. Üretim faaliyetine, öğretim faaliyetine katkıda bulunan kişiler arasında adil bir biçimde bölüşümünü sağlayan bir sistem getiriyoruz." Bunun üniversitelere kendi kaynaklarını oluşturma imkanını sağlayacağını söyleyen Özgenç, öğretim üyelerinin de sadece maaşa bağlı olarak çalışmayacaklarını, performansa dayalı gelir elde etme imkanının ortaya çıkacağını belirtti.

 

Fazla mesai ücreti alacaklar

Bir gazetecinin "kısmi zamanlı çalışan kaç öğretim üyesi olduğu" sorusuna Özgenç, "Bizim kurulumuza intikal eden bilgi bin 300 küsur. Sağlık Bakanlığı'nda ise 7 bin küsur. Bin 300 küsur öğretim üyesinin kısmi statüden tam gün statüsüne geçişi sağlanmış olacaktır" yanıtını verdi. Şu andaki düzenlemeye göre, mesai saatleri dışında döner sermaye üzerinden dışarıya hizmet verilmediğini anımsatan Özgenç, "Getirilen sistemle mesai saatleri dışında, hafta sonunda dahi döner sermaye işletmesi üzerinden dışarıya hizmet verilebilecek. Mesai saatleri dışında hizmet veren öğretim üyesi mesai saatlerinde aldığı paranın yüzde 50 fazlasını alacaktır" diye konuştu.

Bu haber toplam 2208 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim