• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Ohaus PA224C Analitik Terazi Nedir?

Ohaus PA224C Analitik Terazi Nedir?
Laboratuvar cihazları kullanım alanlarına göre farklılık göstermektedir. Bu cihazlar çeşitli kullanım şekillerine göre kendi içlerinde farklı modellere göre de ayrılabilirler.

Modellere ayrılma sayesinde kullanım şekline göre dizayn edilen cihazlar, daha efektif çalışabilir ve kullanıcısının işini büyük oranda kolaylaştırabilir.

Laboratuvar cihazları arasında en yaygın olanları, genellikle fiyat-performans açısından önde olanlardır. Kullanım şekillerine göre ayrıştırılan laboratuvar cihazları arasında öne çıkanlar, en uygun fiyatlı olup, en iyi performans veren cihazlardır.

Analitik Terazi Nedir?

Analitik terazi cihazı 0,1 gram ile 0,00001 gram arasındaki maddelerin ağırlıklarını ölçmek için kullanılan, son derece hassas ölçümler gerçekleştirebilen tartım cihazlarıdır. Bu özelliğinden dolayı, analitik terazi cihazları, laboratuvar ortamlarında kendilerine yer bulmaktadır.

Analitik terazi denince akla gelen ilk cihaz olan, Ohaus terazi cihazı ile yüksek hassasiyet gerektiren ölçümler yapılmaktadır. Normal şartlar altında en ufak titreşimler veya hava akımları bile ölçüme etki edip, sonucu bozabilmektedir. Bu duruma göre özel olarak tasarlanan analitik terazi cihazları, son derece efektif cihazlardır.

Laboratuvar ortamlarında yapılan çalışmalarda, kullanılacak maddelerin oranları son derece önemlidir. Bu derece hassas işlemler için hassas ölçümler gerekmektedir. Bu hassas ölçümleri en doğru ve en sağlıklı şekilde yapabilmek için analitik terazi cihazı kullanılmaktadır.

Analitik terazi cihazı denildiğinde, akla gelen ilk cihaz Ohaus PA224C analitik terazi cihazıdır. Kullanımı son derece kolay ve pratik olan bu cihaz, otomatik dahili kalibrasyon özelliğine de sahiptir. Taşınabilir ve tezgah üstü olması da onu daha efektif bir cihaz haline getirmiştir.

Ohaus Terazi Cihazları Nelerde Kullanılır?

Geniş kullanım şartları ve özelliklerine sahip olan Ohaus terazi cihazları, bu sebeple pek çok farklı sektörde kullanılmaktadır. Hassas ölçüm gerektiren laboratuvar işlemlerinde dolayısıyla tüm laboratuvarlarda kendisine yer edinen Ohaus terazi cihazları, hassas ölçüm yapmada kullanılan, en popüler cihazların başını çekmektedir.

Ohaus terazi cihazlarının en yoğun şekilde kullanıldığı alanlar; ilaç, sanayi, eczacılık, AR-GE, kozmetik, eğitim ve kimya olarak belirtilebilir.

Ohaus analitik terazi cihazları, yüksek hassasiyet gerektiren tartım işlemlerinde son derece başarılı cihazlar olduğundan, pek çok farklı sektörde kullanımı gözlenebilen cihazlardır. Bu sektörlerde en fazla kullanıldığı sektörün ise ilaç ve kozmetik olduğu söylenebilir.

Ohaus analitik terazi cihazının, ilaç ve kozmetik sektöründe yoğun olarak kullanılmasının sebebi bu sektörlerdeki işlemlerde, kullanılacak maddelerin ölçümlerinin son derece önemli olmasıdır.

Neden Ohaus PA224C Analitik Terazi Cihazı Kullanılmalı?

Analitik terazi denildiğinde akla ilk gelen cihaz olan, Ohaus PA224C analitik terazi cihazı pek çok fonksiyona sahiptir. Bu özellikleriyle öne çıkmakta ve laboratuvar ortamlarında en çok tercih edilen cihazların başını çekmektedir.

Garanti süresi ve marka bilinirliği, laboratuvar cihazı satın alırken tüketicilerin en çok dikkat ettiği faktörlerdir. Ohaus PA224C analitik cihazı; garanti süresi, bakım ve kalibre olanaklarıyla öne çıkan bir cihazdır. Bu sebeple tüketici güvenini sağlayan Ohaus PA224C analitik terazi cihazı, Ohaus terazi denildiğinde akla gelen ilk cihazdır. Dahili kalibrasyon özellikleriyle pek çok işte fayda sağlayan Ohaus terazi cihazının tartım modları diğer markalara kıyasla oldukça farklı ve geniş bir skalaya sahiptir.

Bu skala içerisinde; parça sayma, dinamik tartım, yoğunluk tayini, yüzde tartım ve normal tartma işlemleri vardır. Bu özellikleri sayesinde pek çok farklı sektörde kullanılan, Ohaus terazi cihazı, kolay kullanımı ve hızlı işleyişiyle, son derece efektif bir cihazdır.

Ohaus PA224C Analitik Terazi Teknik Özellikleri

Ohaus PA224C analitik terazi cihazında, çalışma sıcaklı 10 derece ile 30 derece arasında olan ürünün dara aralığı 1’dir. Ohaus PA224C cihazının nemli ortamlarda da yüksek performans elde edebilmesinin sebebi budur.

Ortalama nemi %10 ila %80 arasında farklılık gösteren ortam koşullarında son derece efektif bir şekilde kullanılabilmektedir.  Ürünün ağırılığı, 4,6 kg olup, diğer analitik terazi cihazılarıyla kıyaslandığında hafif sayılan bir cihazdır. Tezgah üstü oluşuyla da, kullanıcı için her türlü ortamda ve şartta son derece kolay kullanım sunmaktadır.

Bu haber toplam 2929 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim