• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

OHSAD'ın Barceló Eresin Otel'de yaptığı önemli toplantı

OHSAD'ın Barceló Eresin Otel'de yaptığı önemli toplantı
OHSAD tarafından Barceló Eresin Otel'de gerçekleştirilen önemli toplantıda, çok sayıda sağlık sektörü temsilcisi bir araya geldi. Yaklaşık 100 hastane yetkilisi SGK ile anlaşma yapma / yapmama yetkisini ve anlaşma içeriğini belirleme yetkisini OHSAD'a ver

OHSAD tarafından Barceló Eresin Otel'de gerçekleştirilen önemli toplantıda, çok sayıda sağlık sektörü temsilcisi bir araya geldi. Yaklaşık 100 hastane yetkilisi SGK ile anlaşma yapma / yapmama yetkisini ve anlaşma içeriğini belirleme yetkisini OHSAD'a verdi. OHSAD, toplantıya katılamayan diğer sağlık kuruluşları ile de görüşüp vekalet almaya devam ediyor.

OHSAD tarafından yapılan açıklama şöyle;

"SGK yasasında yapılmış olan değişiklik ile özel hastanelerin aldığı fark ücreti %30 ile sınırlandırılmıştır. Özel sağlık sektörünü ve sağlık sistemini ilgilendiren önemli tehditler söz konusudur.

Derneğimiz sınırlamanın kesinlikle doğru olmadığı ve kaldırılması gerektiği kanaatindedir. Bu sınırlama ile özel hastanelerin kendi aralarında ve kamu ile rekabeti kaldırılacaktır. Mevcut SUT kamu hastaneleri için hazırlanmış bir tarifedir. Özel sektör için ha Sağlık Bakanlığı'nın da katılımıyla bir maliyet analizi çalışması yapılarak, yetkili ve bakanlıklara verilmiş olmasına rağmen bu çalışma dikkate alınmamıştır. Yasada da geçtiği üzere fiyatlandırma komisyonu henüz toplanmamış olup, toplansa bile ancak uzun bir sürede maliyet analizine dayalı fiyatlandırma yapabilir. Bu durumda maliyet analizi yapılmadan fiyatlandırma yapılıp önümüze sürülecektir. Bu şartlar altında özel hastanelerin sözleşme yapması mümkün değildir.

Çok büyük sorunlar yaşayan sektörümüz bu nedenlerle 19 Haziran 2008 Perşembe günü akşamı Barceló Eresin Otel'de toplanmış ve orada bulunan yaklaşık 100 hastanenin yetkilileri SGK ile anlaşma yapma/yapmama ve anlaşmanın içeriğini belirleme yetkisini OHSAD yöneticilerine vermiştir. Bu toplantı çok acil gerçekleştirildiği için sektörün önemli bir kısmına haber verilememiştir. Bu yüzden toplantıya katılamayan hastane ve sağlık kuruluşları ile görüşmelerimiz sürmekte ve aşağıda belirtilen OHSAD'a yetki veren kuruluşların sayısı sürekli artmaktadır. Yetki veren tüm hastane ve sağlık kuruluşları için OHSAD tek elden hareket edecektir.

Aynı düşüncede olan tüm hastane ve sağlık kuruluşları aşağıdaki matbu vekaletname metni ile OHSAD'ı yetkilendirebilir ve konuyla ilgili OHSAD'la iletişime geçebilir. "

Bu haber toplam 5034 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim