• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 25 °C

Oksijenle Gelen Şifa ’Hiperbarik Tedavi’

Oksijenle Gelen Şifa ’Hiperbarik Tedavi’
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2016 yılından beri hizmet veren Hiperbarik Tıp Ünitesi, kemik ödemleri, karbonmonoksit zehirlenmeleri...

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2016 yılından beri hizmet veren Hiperbarik Tıp Ünitesi, kemik ödemleri, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve uzuv kayıplarının önüne geçilmesi gibi çok sayıda hastalık ve travmanın tedavisinde etkin rol oynuyor.

Kapalı bir basınç odası içerisine alınan hastalara, yüzde yüz medikal oksijen solutarak yapılan bir tedavi yöntemi olan hiperbarik oksijen tedavisi, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hiperbarik Tıp Ünitesi'nde hastalara başarıyla uygulanıyor. Ünite, Güney Marmara'nın kamuya bağlı tek hiperbarik tıp ünitesi olarak, 6 milyonluk nüfusa hizmet veriyor. Bursa'nın yanı sıra Balıkesir, Çanakkale illerinden de sevk edilen çok sayıda hasta, ünitenin verdiği hizmetten faydalanıyor. Son dönemlerde talebin artması karşısında ek mesai uygulamasına geçtiklerini dile getiren Ünite İdari Sorumlusu Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Dr. Bekir Selim Bağlı, hiçbir hastayı mağdur etmemek için gayret sarf ettiklerini dile getirdi.

Hiperbarik oksijen tedavisinin birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını belirten Uzm. Dr. Bağlı, "Dalgıçların hastalığı olarak bilinen vurgun hastalığı, bölgemizde sıklıkla karşılaştığımız karbonmonoksit yani soba zehirlenmeleri ve diyabetik ayak enfeksiyonlarında etkili. Bunun dışında kemik ödemleri ve avasküler nekroz hastalığında da yardımcı tedavi olarak uygulanabilir. Yine damarların faaliyet göremediği bazı hastalıklar var. Görme ile ilgili ya da kol bacak uzuvlarımızdaki damar tıkanıklıklarında da hiperbarik oksijen tedavisi ile bozulmuş dokulara yüksek oksijen göndererek tedavilerine katkı sunmaya çalışıyoruz" dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle bölgeden gelen çok sayıda afetzedeye hizmet verdiklerini vurgulayan Uzm. Dr. Bağlı, "Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinden etkilenen hastalara da yardımcı olmaya çalıştık. Bu hastaların, rutin hastalara eklenmesiyle meydana gelen talep artışını biz ek mesai ile bu hastalara yardımcı olarak aşmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl kalça kemiği ödemi rahatsızlığı nedeniyle 30 seans hiperbarik oksijen tedavisi gördüğünü belirten 42 yaşındaki Gültekin Gülcü ise, sol kalça kemiğinde tedavide sonuç alındığını ifade etti. Sağ kalça kemiği için tekrar başvurduğunu söylen hasta Gülcü, "İkinci kez tekrar geldim. 30 seans daha alacağım. Şu an 12 seansını aldım. 18 seansım daha var. Tedavinin etkisini gördüm. Yürüyemiyordum. Hiç adım atamıyordum. Şu an en azından yürüyebiliyorum. Kendi ihtiyacımı görebiliyorum" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1397 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim