• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Okul servisinde unutulan Alperen'in ölüm nedeni açıklandı

Okul servisinde unutulan Alperen'in ölüm nedeni açıklandı
Okul servisinde unutulan Alperen'in ölüm nedeni açıklandı

 

Alperen'in servis minibüsünde unutulması sonucu ölümüyle ilgili İzmir Adli Tıp  Kurumu Grup Başkanlığınca hazırlanan raporda ölümün "yüksek sıcaklıkta kapalı  ortamda kalmasına bağlı hipetermi (vücut ısısının aşırı yükselmesi) sonucu  meydana gelmiş olduğu" belirtildi. Çocuğun götürüldüğü hastanenin hazırladığı  raporda ise Alperen'in "öğle uykusuna yattığı ve 16.30'da uyanmadığı" iddiasıyla  başvuru yapıldığı, ölü katılığı gelişmeye başlayan çocuğun hayata döndürülmesi  için 50 dakika kalp masajı uygulandığı bilgilerine yer verildi.

İzmir'de 3 yaşındaki Alperen Sakin'in okul  servis minibüsünde unutulması sonucu ölümünün ardından İzmir Adli Tıp Kurumu  tarafından hazırlanan raporda, Alperen'in ölümünün "yüksek sıcaklıkta kapalı  ortamda kalmasına bağlı hipetermi (vücut ısısının aşırı yükselmesi) sonucu  meydana geldiği" belirtildi. 

Çiğli ilçesinde anaokulu servisinde unutulan Sakin'in ölümüne ilişkin  İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporu, 9 Kasım'da Karşıyaka  2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dosyasına konuldu.

Raporda, kafanın sağ bölümünün deri altında kanama olduğu, beyin  dokusunun hafif ödemli, kafa kemikleri ve iskeletin sağlam olduğu belirtildi.

Alperin'in, sırtında ve bacak arkasında ölüme bağlı morluklar, sağ diz  kapağı ve sol bacağın ön yüzünde ekimoz (çürükler) tespit edildiği, dudakların  açık kalan kısmında kuruluk saptandığı, akciğerinin hafif ödemli görünümde ve  midesinin ise boş olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Ateşli silah, kesici delici alet yarası, elle iple boğma izine  rastlanmadığı belirtilen raporda, çocuk istismarı ile ilgili bulgu olmadığı  ifadesine yer verildi.

Raporda, çocuğun ölümünde etkili olabilecek travmatik bir bulguya  rastlanmadığı, tetkik edilebilen hastalıklar yönünden ölümüne etki edebilecek  veya kolaylaştıracak mevcut başkaca bir hastalık bulgusu tespit edilmediği,  ölümün "yüksek sıcaklıkta kapalı ortamda kalmasına bağlı hipetermi (vücut  ısısının aşırı yükselmesi) sonucu meydana gelmiş olduğu" bildirildi. 

- Serviste öldüğünü saklamışlar

Alperen'in kaldırıldığı hastane tarafından hazırlanan ve dava  dosyasına giren adli raporu ise çocuğun hastaneye "öğle uykusuna yattığı ve  16.30'da uyanmadığı" iddiasıyla getirildiğini ortaya koydu.

Raporda 15 Ağustos'ta 17.20'de hastaneye getirilen çocuğun bilinci  kapalı olduğu, solunum ve nabzının olmadığı ve ölü katılığının gelişmeye  başladığı belirtilerek çocuğun duran kalbini çalıştırmak için 50 dakika kalp  masajı (Kardiyopulmoner resusitasyon) uygulandığı ve yanıt alınamadığı  kaydedildi.

- Olay

Çiğli ilçesinde 15 Ağustos'ta anaokuluna gitmek için sabah saatlerinde  evden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın halde bulunan 3  yaşındaki Alperen Sakin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.  

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, okulun kurucusu Yurdagül ve  servis şoförü eşi Taner İşgören'in 3 yıldan 14 yıla kadar, servis ablası olarak  çalıştırılan D.K. ile okul müdürü B.G'nin 3 yıldan 9 yıla kadar, usta öğretici  A.G'nin 2 yıldan 5 yıla kadar, A.S'nin ise 6 aydan 5 yıla kadar hapisle  cezalandırılması isteniyor.

 

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5080 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim