• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Ölen köpeği hastaneye götürmeyen 112 ekibinin darbedildi

Ölen köpeği hastaneye götürmeyen 112 ekibinin darbedildi
Adana İl Sağlık Müdürü Özer: - "Emniyet müdürlüğünce ve adli makamlarca gerekli iş ve işlemler başlatılmış, kaçan failler yakalanmıştır"

 Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, hasta ihbarına giden 112 acil servis ekibinin, ölen köpeklerinin ambulansla hastaneye götürülmesini isteyen kişilerce darbedilmesiyle ilgili kaçan faillerin yakalandığını bildirdi.

Özer, yazılı açıklamasında, Kozan ilçesinde acil çağrıyı giden 112 ambulans şoförü ve sağlık çalışanının kendilerini çağıran alkolü şahıslarca bıçak çekilerek darbedildiğini hatırlattı.

Olay sonrası yaralanan sağlık çalışanlarının tedavilerinin yaptırıldığını, konuyla ilgili idari ve adli işlem başlatıldığını aktaran Özer, "Emniyet müdürlüğünce ve adli makamlarca gerekli iş ve işlemler başlatılmış, kaçan failler yakalanmıştır." ifadesini kullandı.

Özer, sağlık çalışanlarının şiddet olaylarıyla sık karşılaştığını ve risk altında bulunduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Sebep ne olursa olsun şifa veren ellere uzanan şiddet son bulsun, ona kalkan eller kırılsın. Onlar kendi sorunlarını bir kenara koyarak bir an önce hastaya, yaralıya müdahale etmek için olağanüstü çaba sarf ederken yaşam ile ölüm arasında yaşama uzanan ellere saldırmak neden, niye? Kendimizi bir an sorgulayalım. Ne yaptık, niye böyle oluyor. Kim bunlar, bizim yetiştirdiğimiz çocuklarımız olabilir mi?"

Özer, şiddete karşı toplumca tepki gösterilmesi gerektiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Şu kesinlikle bilinmelidir ki bu kendini bilmezlerin davranışları biz sağlık çalışanlarının içimizdeki hizmet aşkına zarar vermeyecek, daha da artıracaktır. Hizmet etmek kutsal mesleğimizin bir parçasıdır. Hiçbir suç cezasız kalmayacak, kanunlar çerçevesinde gerekenler ilgili makamlarca ivedi olarak yapılacaktır. Ancak bizler sizlerin yanında, sizlerle huzurla çalışmak, sizlere daha fazla yardımcı olmak için 24 saat gece gündüz demeden çalışırken bizlerin de bir kızınız, oğlunuz, anneniz, babanız olduğumuzu unutmamanızı istiyoruz. Hep birlikte sağlıkta şiddete 'Hayır' diyelim. Tepkimiz tepkiniz olsun, sesimizi herkes duysun."

Bu arada, polis ekiplerince gözaltına alınan 2 şüphelinin sorgusunun Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğünde sürdüğü öğrenildi.

- Olay

Kozan ilçesinde 112 acil servis ekibi, hasta ihbarı üzerine Mahmutlu Mahallesi Küçük Cami Sokak'ta belirtilen adrese gitmiş, ihbarda bulunan kişiler köpeklerinin öldüğünü söyleyerek hastaneye götürülmesini istemişti.

Sağlık ekibinin ölen köpeği hastaneye götüremeyeceklerini söylemesi üzerine şüpheliler, sopa ve bıçakla saldırdıkları ambulanstaki görevliler Ümit Koçak (52) ve Baran Kaya'yı (26) darbederek kaçmıştı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilmiş, yaralı sağlık görevlileri başka bir ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Bu haber toplam 2242 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim