• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Ölüye ilaç, erkeğe sezeryan

Ölüye ilaç, erkeğe sezeryan
Emniyetin 11 ilde eşzamanlı olarak başlattığı 'Şifa 58' operasyonu kapsamında Sivas’ta çoğu doktor ve hemşire 82 kişi gözaltına alındı.

Emniyetin 11 ilde eşzamanlı olarak başlattığı 'Şifa 58' operasyonu kapsamında Sivas’ta çoğu doktor ve hemşire 82 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar yolsuzluk, devleti dolandırmak, çete kurmak, tarihi geçmiş tıbbi malzemeleri piyasaya sürmek gibi çeşitli iddialarla suçlanıyor.14 Mart Tıp Bayramı'nın kutlandığı gün Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri eşzamanlı olarak Sivas, İstanbul, Aydın, Kayseri, Tokat, Amasya, Malatya, Muğla, Ankara, Bolu ve Eskişehir’de operasyon düzenledi. Sivas’ta çeşitli hastanelerde görevli 33’ü doktor, 5’i hemşire ve 7’isi sağlık memuru olmak üzere toplam 82 kişi gözaltına alındı.

HAYALİ REÇETELER

Sosyal Güvenlik Reformu’nun tartışıldığı bugünlerde Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde Sivas polisi sosyal güvenlikte "çatlağa" yol açan organize bir şebekeyi ortaya çıkarttı. Geniş çaplı soruşturma Sivas'ta merkezi Tokat ve Malatya'da şubeleri bulunan bazı medikal firmaların usülsüzlük yaptığına ilişkin iddialar üzerine başlatıldı.

Soruşturmada çetenin hastalara "hayali" reçeteler yazdığı ve bunları piyasa değerinin çok üzerinde SGK'ya fatura ettikleri belirlendi. Polis, doktorların yazması gereken medical malzeme ve ilaç reçetelerinin doktorlarla menfaat ilişkisi kuran medikal firmalar tarafından yazıldığı tespit edildi. Gözaltındaki bazı doktorların ise hastaları hiç görmeden sağlık karnelerine "hayali" teşhisler ile ilaçlar yazdığı saptandı.

FÜTURSUZ DOLANDIRICILIK

El konulan fatura, reçete ve rapor gibi belgeler üzerinde yapılan incelemede ise şebekenin "fütursuzca" dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Şebekenin bazı erkek hastaları Kadın Doğum Servisleri'nde yattı gösterdiği ve "sezaryenle" doğum yapmış gibi gerçeğe aykırı belgeler düzenlediği tespit edildi Belgeler incelendikçe şebekenin foyaları bir bir ortaya çıktı. SGK'yı soyan zanlıların hayatını kaybeden sosyal güvenceye sahip vatandaşların kimlik bilgilerini de kullanarak "ölen" kişiler adına sahte reçeteler yazdıkları belirlendi.

FATURALARA GÖZALTI

SGK çetesinin çeşitli hastalar adına medical malzeme faturaları kesip bunları SGK Sivas İl Müdürlüğü'nden tahsil ettikleri belirtildi. Soruşturmada, SGK'ya fatura edilen medical malzemelerin hiç kullanılmadığı ve bu durumdan hastaların haberi olmadığı anlaşıldı. Medikal firmaların SGK'ya kestiği faturalar mercek altına alındı. Ön incelemede 2006-2007 yıllarında gerçeğe aykırı faturalar ile yapılan dolandırıcılığın boyutlarının milyonlarca YTL olduğu belirlendi.

Bu haber toplam 2081 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim