• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Omurilik Yaralanmaları Farkındalık Günü için ressamlar hastalarla resim yaptı

Omurilik Yaralanmaları Farkındalık Günü için ressamlar hastalarla resim yaptı
Bursa'daki bir özel fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde, 5 Eylül Dünya Omurilik Yaralanmaları Farkındalık Günü kapsamında "Renklere Dokun" temalı resim sergisi ve resim atölyesi etkinliği düzenlendi.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte omurilik yaralanması sonucu yürüyemeyen hastalar, ressam Akın Ekici, Sanata Engel Yok Vakfı'nın kurucusu ressam Yasemin Zambak, ressam Handan Korkmaz ve İranlı sanatçı Arezo Khosroshani ile resim atölyesi etkinliği gerçekleştirildi.

Dünya Omurilik Yaralanmaları Farkındalık Günü'ne dikkat çekmek için yapılan etkinlikte ayrıca, ünlü ressamların resimleri sergilendi.

Etkinlikte konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, omurilik yaralanmaları hakkında toplumda farkındalık oluşturulmayı amaçlayan sergi ve resim atölyesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplumda her insanın, omurilik yaralanmasına aday olduğunun altını çizen Yavuzyılmaz, "Bu farkındalık çok önemli. Hiçbirimizin böyle bir sıkıntı yaşaması, böyle bir şey yaşaması arzumuz değildir ama hepimizin de bir gün bir omurilik yaralanması adayı olduğumuzu da unutmamak lazım. Bu manada gerekli tedbirleri, gerekli duyarlılığı, gerekli hassasiyeti de mümkün olduğunca göstermekte fayda var." dedi.

Romatem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinem Çamur ise fiziksel sağlığın, ruhsal sağlık ile birbirinden ayrılmayacak kadar bir bütün olduğunu belirtti.

Sanatçılarla iş birliği içerisinde sanatın iyileştirici gücüyle bir araya geldiklerini kaydeden Çamur, "Sanat atölyemizin bugünkü teması 'Renklere Dokun.' İstedik ki profesyonel ressam dostlarımız, amatör ruh ve heyecan dolu hastalarımızla bir araya gelip tuvallerin karşısına geçip fırçaları ellerine alıp birlikte renklere dokunsunlar." ifadelerini kullandı.

Sanatta engel olmadığını hatırlatan Çamur, şunları kaydetti:

"Sanatın bütün dallarını, ressamın tuvalindeki renk yelpazesi gibi düşünürsek bu renklerin bir araya gelişiyle oluşan mucizevi tablonun ruhumuzu iyileştirmesinin, fizik tedavideki kılavuzumuzun olduğunu da göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. İnsana dair yapılan her iyi, doğru ve güzel çalışmanın adıdır sanat. Sanatta engel olmadığı, vazgeçmek olmadığı inancıyla sağlıkta da sanata 'evet' diyoruz ve 'sanatla hayat harekettir' diyoruz."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 710 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim