• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Onkoloji Hastanesi'nde "Prostat Kanseri Tarama ve Takip Polikliniği" açıldı

Onkoloji Hastanesi'nde "Prostat Kanseri Tarama ve Takip Polikliniği" açıldı
Sağlık Bakanlığı Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Prostat Kanseri Tarama ve Takip Polikliniği hizmete girdi.

Üroloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Halil Başar: "Prostat kanserinde erken tanıda tedavi şansı yüzde 90'ların üzerinde. Polikliniğimizde ağırlıklı olarak 50-70 arasındaki erkekleri taramaya alacağız. Bu aralıkta olanları en azından bir PSA kan testi yaptırmaları için bekliyoruz"

"Prostat kanseri, dünyada ve ülkemizde erkeklerde görülen tüm kanserlerin yüzde 36'sını teşkil ediyor. Erkeklerde en sık görülen kanser türü, her 8 erkekten biri prostat kanserine yakalanma riskini taşıyor"

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, polikliniğin açılışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, poliklinikle prostat kanseri şüphesi veya teşhisi bulunan hastaların daha hızlı hizmet almasının amaçlandığını söyledi.

Altuntaş, "Prostat Kanseri Tarama ve Takip Polikliniğimiz hastalarımızın tarama, tanı ve takip süreçlerini yürütecek, multidisipliner bir anlayışla hizmet verecek. Prostat taraması olan hastalarımızın hastanenin diğer bölümlerinde beklememesi, bütün işlemlerini sadece bu poliklinik üzerinden çözebilmesi sağlanmış olacak." bilgisini verdi.

Üroloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Halil Başar da "Prostat kanseri, dünyada ve ülkemizde erkeklerde görülen tüm kanserlerin yüzde 36'sını teşkil ediyor. Erkeklerde en sık görülen kanser türü, her 8 erkekten biri prostat kanserine yakalanma riskini taşıyor." dedi.

- "Erken tanıda, tedavi şansı yüzde 90'ların üzerinde"

Türkiye'de yılda 35-40 bin civarında yeni prostat kanseri vakasının görüldüğünü, ancak 5-6 bin civarının erken aşamada hekime başvurduğunu aktaran Başar, şöyle konuştu:

"Prostat kanserinde erken tanıda tedavi şansı yüzde 90'ların üzerinde. Prostat Kanseri Tarama ve Takip Polikliniği ile daha çok hastamızı erken evrede yakalayabilmeyi amaçlıyoruz. Hastalarımız, MHRS'den de randevu alma ihtiyacı duymadan doğrudan başvurabilecek. Başlangıçta 'PSA' dediğimiz çok basit bir kan testi yapıyoruz. Şayet şüphe görülürse MR, biyopsi gibi tanıya varılacak tetkikleri gerçekleştiriyoruz."

- "50-70 arasındaki erkekleri taramaya alacağız"

Prof. Dr. Başar, hastaların takibinin de poliklinik üzerinden yapılacağını ve mükemmeliyet merkezi olmayı hedeflediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Polikliniğimizde, ağırlıklı olarak 50-70 arasındaki erkekleri taramaya alacağız. Hastalık, yüzde 70'in üzerinde 65 yaş üzerindeki kişilerde görülüyor. 50-70 yaş aralığındaki erkekleri polikliniğimize en azından bir PSA testi yaptırmaları için bekliyoruz."

Başar, ailesinde kanser öyküsü olan kişilerin daha erken yaşta da polikliniğe başvurabileceğini kaydetti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2088 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim