• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 22 °C

Op. Dr. Burak Olgun, Çene Dolgusu Hakkında Merak Edilenleri Anlattı

Op. Dr. Burak Olgun, Çene Dolgusu Hakkında Merak Edilenleri Anlattı
Op. Dr. Burak Olgun, estetik bir yüz için en çok tercih edilen uygulamalardan biri olan çene dolgusu hakkında merak edilenleri anlattı.

Op. Dr. Burak Olgun, estetik bir yüz için en çok tercih edilen uygulamalardan biri olan çene dolgusu hakkında merak edilenleri anlattı. Dr. Olgun, güzel yüzün sırrının çene dolgusu olduğunu söyledi.

Op. Dr. Burak Olgun, çene hattında kavis oluşturarak kişiye daha simetrik, güçlü bir çeneyle birlikte genç ve güzel bir görünüm kazandıran uygulamayla ilgili merak edilenleri anlattı.

Dr. Olgun, "Estetikte önemli olan "altın oran" prensibinde, çene hattının yanlardan keskin bir görüntüye sahip olması beklenir. Genetik faktörler nedeniyle çene yuvarlak ya da köşeli olabilir, özellikle yaşla birlikte çenenin formunda küntleşme oluşabilir, çene hattı zaman içinde meydana gelen sarkmayla birlikte keskinliğini yitirebilir. Böyle durumlarda daha simetrik ve daha güçlü bir çene görüntüsü elde etmek için çene dolgusundan faydalanıyoruz" dedi.

"Sarkmayı toparlıyor gıdıyı saklıyor"

Çene dolgusu ile yüz hattının kolayca şekillendirildiğini dile getiren Op. Dr. Burak Olgun, "Çene hattına yapılan dolgu uygulaması söz konusu bölgeye keskinlik kazandırmakla beraber ciltteki sarkmaları toparlar, gıdıyı saklar ve boynun daha ince görünmesini sağlar. Kişiye çok daha genç bir görünüm kazandıran çene dolgusu, cerrahi bir işlem gerektirmediğinden oldukça kolay bir şekilde uygulanır. 15 ila 30 dakika arasında tamamlanan konforlu bir süreçtir" şeklinde konuştu.

"İşlem kısa sürüyor bandaja gerek duyulmuyor"

Op. Dr. Burak Olgun, çene dolgusunun nasıl yapıldığını anlatarak, "Öncelikli olarak çenede dolgu uygulayacağımız bölgeyi belirleyip işaretliyoruz. İşlem yapacağımız bölgeye anestezi uygulayarak uyuşmasını bekliyoruz. Sonrasında FDA onaylı dolguları ince uçlu iğneler yardımıyla çenede eksiklik olan bölgelere uyguluyoruz. Kişiler, kısa süren bu işlem sonrasında günlük hayatına devam edebiliyor. Herhangi bir bandaja da gerek duyulmuyor. Yalnızca uygulamadan 1 hafta sonra bir doktor muayenesi yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Anında gözle görülür değişim"

Çene dolgusunun acısız ve ağrısız bir işlem olduğunu, işlemin en büyük avantajının da anında değişim sağlaması olduğunu belirten Op. Dr. Burak Olgun, "Çene dolgusu, kişide hemen gözle görülür bir değişim meydana getirir. Dolgunun tam olarak çeneye oturması 1 ayı bulabilir. Bu süreçte biz hastalarımızdan sıcak sauna, hamam gibi aşırı sıcak ortamlardan uzak durmalarını istiyoruz" dedi.

"Uygun miktarda yapılmalı doğallık korunmalı"

Op. Dr. Burak Olgun, çene dolgusunun kişiye özel bir planlama ile yapılması gerektiğine ve doğallığı korumanın önemine de dikkat çekerek, "Çene dolgusu, kişiye özel planlanmalı. Yapılacak işlem, yüzün diğer bölgeleriyle uyumlu olmalı. Doktorun en uygun dolgu malzemesini yüzün doğru noktalarına uygun miktarda uygulaması çok önemli. İşlem yapılırken doğallık korunmalı" diye konuştu.

Dr. Olgun, uygulamanın kalıcılığı hakkında da şunları söyledi:

"Çene dolgusunun kalıcılık süresi 1 ila 2 yıl arasında değişir. İşlem için ideal kiloda olmanız ve genel sağlık durumunuzun da iyi olması gerekir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 816 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim