• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Ordu'da "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" gerçekleştirildi

Ordu'da "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" gerçekleştirildi
Ordu'da, Sağlık Bakanlığınca başlatılan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi.

Altınordu ilçesi Tayfun Gürsoy Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlik, halkoyunları gösterisiyle başladı.

Kemençe eşliğinde horon oynayan öğrenciler, dev Türk bayrağı eşliğinde yürüyüşe katıldı. Bazın katılımcıların bisikletleriyle katıldığı etkinlikte, sahil boyunca Liman mevkisine kadar yürüyüş yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, gazetecilere, etkinlik kapsamında herkese "Harekete geç" dediklerini söyledi.

Açık alanda fiziksel aktivite gerçekleştirdiklerini ifade eden Kasapoğlu, bugün burada 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü ile 22 Mayıs Obezite Günü'nü birleştirmiş olduklarını kaydetti.

İl Sağlık Müdürlüğünün, ilçe müdürlükleri ile öğrenciler ve vatandaşların da katılımıyla etkinliği yaptığını belirten Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah burada örnek bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bunun için de sağlıklı beslenmeyi ve hareketli yaşamı tavsiye ediyoruz. Bugün kronik hastalıklar dediğimiz kanser, hipertansiyon, kardiyovasküler, nörolojik ve akciğer hastalıklarının çoğunun temelinde sağlıklı beslenememe ya da hareketli yaşamama var. Bugün hareketli yaşamla bazı kanser tiplerini ve sağlıklı beslenmeyle önüne rahatlıkla geçebiliriz. Kanser önlenebilir hastalık. Kronik hastalıklar dediğimiz hipertansiyon ve benzerleri de yine önlenebilir hastalık. Ne ile? Hareketli yaşamla."

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Levent Yetgin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Fatih Aydın, sağlıkçılar ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 821 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim