Baş ağrısı şikayetiyle Ordu Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezine başvuran ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan 43 yaşındaki Yılmaz, ameliyata alındı. Yılmaz'ın, yoğun bakımdaki tedavisi sırasında beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların görüştüğü acılı aile, organların bağışlanması talebini kabul etti. Bunun üzerine Samsun ve Trabzon'dan gelen uzman ekipler, Yılmaz'ın korneası ve karaciğerini operasyonla aldı.
Organlar, iki hastaya nakledilmek üzere Samsun ve Trabzon'a götürüldü.
Yılmaz'ın evinde taziyeleri kabul eden eşi Tülin Yılmaz, gazetecilere, eşinin hastalığı nedeniyle diyalize girdiğini anlattı.
Diyalize girdiği sırada eşine kadavra çıktığını ancak olumlu sonuçlanmadığını dile getiren Yılmaz, "Diyalize girdikten 2 yıl sonra ona Samsun'dan bir kadavra çıktı, çok sevinmiştik ama olmamıştı. Kadavra bağışlayanları televizyonda gördüğünde dua ediyordu. Bizim öyle bir şansımız olmadı, onun öyle bir şansı olmadı. İnşallah o sebep olur, hayat kurtarır. İnşallah onlar da ona dua eder" diye konuştu.
Yılmaz, organ bağışı konusunda zor karar verdiğini ifade ederek, "O çok hasta olduğu için ilk önce verilmesini istememiştim. Daha sonra vermeye karar verdim. İnşallah bu kararla onu memnun etmişimdir" ifadelerini kullandı
Hastanenin Organ Doku Nakli Koordinatörü Dr. Samet Ersoy ise Yılmaz'ın baş ağrısı şikayetiyle hastanenin diyaliz merkezine başvurduğunu belirterek, "Daha sonra çekilen tomografide hastanın beyin kanaması saptanıyor. Bunun üzerine beyin cerrahımız Ali Bacınoğlu tarafından ameliyata alınıyor. Ameliyat sonrası yoğun bakım sevisinde takip ettiğimiz hastamız uyutularak takip edildi" ifadelerini kullandı.
Ersoy, Yılmaz'ın böbrek yetmezliği hastası olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bu nedenle de diyalize giriyordu. Kendisi 7 yıldır da organ bekleme sırasındaydı. Yaptığımız çalışmalar sonunda perşembe günü yapılan tetkiklerle istemediğimiz beyin ölümü gerçekleşti. Bu süreç sonrasında hasta yakınları ile görüştük. Zaten kendileri de organ bağışı sırasında bekledikleri için çekilen sıkıntıları biliyorlardı. Nihai kararı bugün verdiler. Böbrek rahatsızı olup kendisi organ beklerken böbrek yetmezliğinden değil beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşti ve karaciğer ile kornea nakli bekleyen hastalarımıza umut oldu."
Organ beklerken vefat eden hasta başkalarına umut oldu

Ordu'da 7 senedir böbrek hastası olan ve organ nakli beklerken beyin ölümü gerçekleşen evli ve iki çocuk babası 43 yaşındaki Adnan Yılmaz'ın korneası ve karaciğeri, iki kişiye nakledilecek.
Kaynak: 
Bu haber toplam 3632 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Yatmadan 3 Saat Önce Yemeyi Bırakmak Kalbe İyi Geliyor: Gece Tansiyonu ve Kalp Hızı Düşüyor!36-75 yaş arası bireylerle yürütülen yeni bir klinik araştırma, son öğünü uykudan en az 3 saat önce bitirmenin gece tansiyonunu, kalp hızını ve stres hormonu kortizolu düşürdüğünü ortaya koydu.
Aşırı Sıcaklarda Bu İlaçlara Dikkat: Vücudun Serinleme Mekanizmasını Bozabilir!Yaz sıcaklarının bastırmasıyla birlikte diüretikler, tansiyon ilaçları, bazı psikiyatri ve alerji tedavileri hayati riskler barındırabiliyor.
Erişkinlerin En Agresif Beyin Tümörü Glioblastoma İçin Bilim Dünyası Alarmda: Yeni Tedaviler Umut Oluyor!Dünya genelinde her yıl yaklaşık 300 bin kişiye teşhis konulan ve tedavisi en zor kanser türlerinden biri kabul edilen glioblastoma için bilim insanları yeni yöntemler geliştiriyor.
Doğadaki Gizli Tehlike Lyme Hastalığı: Erken Tanı Hayat Kurtarıyor!Enfekte kenelerin ısırmasıyla bulaşan Lyme hastalığı, zamanında müdahale edilmediğinde eklemleri, kalbi ve sinir sistemini tehdit edebiliyor.
Sarkom Tedavisinde Doğal Bileşiklerin Rolü Araştırıldı: Kurkumin Kanser Hücrelerinde Umut Veriyor!Sarkom tedavisinde doğal bileşiklerin etkisini inceleyen yeni bilimsel değerlendirme; zerdeçalın etken maddesi kurkumin başta olmak üzere bitki kökenli bazı moleküllerin laboratuvar ortamında kanser hücrelerini baskıladığını gösterdi.- 16:39 - Çin’de "Agent Hospital" Dönemi: Yapay Zekâ Doktorlar Sanal Hastanede Eğitilip Gerçek Kliniklere İniyor!
- 16:20 - Yatmadan 3 Saat Önce Yemeyi Bırakmak Kalbe İyi Geliyor: Gece Tansiyonu ve Kalp Hızı Düşüyor!
- 16:16 - Aşırı Sıcaklarda Bu İlaçlara Dikkat: Vücudun Serinleme Mekanizmasını Bozabilir!
- 13:36 - Çay Sevdalıları Dikkat: Yemekten Hemen Sonra İçilen Çay Kansızlık ve Çarpıntı Yapabilir!
- 13:34 - Erişkinlerin En Agresif Beyin Tümörü Glioblastoma İçin Bilim Dünyası Alarmda: Yeni Tedaviler Umut Oluyor!
- 13:29 - Sindirimden Kalp Sağlığına Doğal Şifa Deposu: Yüksek Lifli Besinlerin Bilimsel Faydaları!
- 13:26 - WHO ve UNICEF Dünyanın Aşı Karnesini Açıkladı: 13,5 Milyon Çocuk Hiç Aşılanamadı!
- 13:24 - Doğadaki Gizli Tehlike Lyme Hastalığı: Erken Tanı Hayat Kurtarıyor!
- 13:18 - Sarkom Tedavisinde Doğal Bileşiklerin Rolü Araştırıldı: Kurkumin Kanser Hücrelerinde Umut Veriyor!
- 13:15 - Yatağa Girdikten Sonra Ne Kadar Sürede Uyuyorsunuz? Uykuya Dalma Süresi Hakkında Bilimsel Gerçekler!
- 13:09 - Hamilelikte Uzun Süre Oturmak Tehlike Saçıyor: "Günde 10 Saati Aşanlara Kötü Haber!"
- 13:05 - Baldırda Başlayan Yürüme Ağrısına Dikkat: "Vitrin Hastalığı" Bacak Atardamar Tıkanıklığı Habercisi Olabilir!
- 10:57 - Türkiye ve Birleşik Krallık Arasında Bilim Köprüsü: Sabri Ülker Vakfı Önceliğinde Dev İş Birliği!
- 10:22 - Kendi Hastalığından Yola Çıktı, Binlerce Kanama Hastasına Umut Olan Sistem Geliştirdi!
- 16:49 - Sivas'ta Kene Tehdidi: 10 Kişi Hayatını Kaybetti, 13 Hastanın Tedavisi Sürüyor!
- 16:45 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2026/28
- 15:19 - Pankreas Kanserine Karşı Önleyici Aşı Araştırmasında Umut Veren Gelişme!
- 14:58 - Kan Dolaşımını İyileştiren Besinler Hangileri? Bilimsel Araştırmalar Ne Söylüyor?
- 14:56 - Protein Yaşlanmasında Devrim Niteliğinde Adım: Kalıcı Sanılan Hasarı Silen Enzim Geliştirildi!
- 11:37 - Aşırı Sıcaklar Türkiye'de: Güneş Çarpması ile Sıcak Bitkinliğini Birbirine Karıştırmayın!
- 11:15 - Şifalı Kaynak Suları Organ İflasına Yol Açabilir: Türk Böbrek Vakfı’ndan Hayati Uyarı!
- 11:07 - Erzurum’da 19 Yıllık Sevgi Büyüklüğü: Eşine Karaciğerini Bağışlayarak Hayata Tutunmasını Sağladı!
- 16:01 - Elektronik Sigara Diş Etlerini Tehdit Ediyor: "Duman Çıkmaması Zararsız Olduğu Anlamına Gelmez!"
- 15:54 - Eldeki Uyuşma Karpal Tünel Değil Boyun Fıtığı Olabilir: "Sinyal Boyunda Bozulup Alarm Elde Çalabilir!"
- 15:18 - Yaz Sıcaklarında Limonata Tehlikesi: "Oda Sıcaklığında En Fazla 2 Saat Kalmalı!"
- 14:51 - Türkiye’de Bir İlk: MS Yaşam Merkezi Hastalara Umut Oluyor!
- 17:46 - Türkiye’de Her Gün 73 Kadına Göğüs Kanseri Teşhisi: Menopoz Sonrası Obezite Tehlikesi!
- 17:44 - Doğanın Uyku Hapı Muz: Uykusuzluğa Karşı Magnezyum Desteği!
- 17:37 - Bebeklerde Topuk Kanı Taraması Hayat Kurtarıyor: "Altıncı Aydan Sonra Geri Dönüşü Yok!"
- 17:34 - Kulak Tıkanıklığında Büyük Tehlike: Bilinçsiz Kullanılan Damlalar Tanıyı Geciktiriyor!
- 16:30 - Fransa’da Çare Bulamadı, Türkiye’de Robotik Ameliyatla Sağlığına Kavuştu!
- 16:00 - Kulak Çınlaması Sandı, Beyin Tümörü Çıktı: "Belirtiler DEHB ile Karışmış"
- 15:51 - Katı Diyetlere Son: Sadece Tabak Rengini Değiştirerek Kalorileri %30 Azaltmak Mümkün!
- 15:48 - Tek Taraflı Ayak Üşümesini Hafife Almayın: Kalp Krizi ve İnmenin Gizli Habercisi Olabilir!
- 17:22 - Yaz Sıcaklarında Ter Kokusuna Bitkisel Çözüm: Aktardan Doğal Deodorant Tarifi!
- 17:19 - Çocukluk Çağı Obezitesinde Ekran Tehlikesi: "Sadece Beslenmeye Odaklanmak Yeterli Değil!"
- 15:14 - Şanlıurfa’daki Doğum Sonrası Ölüm Soruşturmasında Yeni Gelişme: Tutuklanan Doktor Serbest Bırakıldı!
- 15:10 - Şanlıurfa Tabip Odası’ndan Tutuklanan Kadın Doğum Uzmanı Hakkında Açıklama: "Adli Süreç Tutuksuz Yürütülmeli!"
- 11:41 - Tıp Literatüründe Büyük Başarı: Dünyadaki 3. TAVI Operasyonu Ege Üniversitesinde Gerçekleştirildi!
- 11:38 - Şanlıurfa’da Sezaryen Sonrası Ölüm Şoku: Kadın Doğum Uzmanı Dr. M.Z.D. Tutuklandı!
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Türkiye ve Birleşik Krallık Arasında Bilim Köprüsü: Sabri Ülker Vakfı Önceliğinde Dev İş Birliği!
Erişkinlerin En Agresif Beyin Tümörü Glioblastoma İçin Bilim Dünyası Alarmda: Yeni Tedaviler Umut Oluyor!
Aşırı Sıcaklarda Bu İlaçlara Dikkat: Vücudun Serinleme Mekanizmasını Bozabilir!
Kendi Hastalığından Yola Çıktı, Binlerce Kanama Hastasına Umut Olan Sistem Geliştirdi!
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





































