• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Organ beklerken vefat eden hasta başkalarına umut oldu

Organ beklerken vefat eden hasta başkalarına umut oldu
Ordu'da 7 senedir böbrek hastası olan ve organ nakli beklerken beyin ölümü gerçekleşen evli ve iki çocuk babası 43 yaşındaki Adnan Yılmaz'ın korneası ve karaciğeri, iki kişiye nakledilecek.

Baş ağrısı şikayetiyle Ordu Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezine başvuran ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan 43 yaşındaki Yılmaz, ameliyata alındı. Yılmaz'ın, yoğun bakımdaki tedavisi sırasında beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların görüştüğü acılı aile, organların bağışlanması talebini kabul etti. Bunun üzerine Samsun ve Trabzon'dan gelen uzman ekipler, Yılmaz'ın korneası ve karaciğerini operasyonla aldı.

Organlar, iki hastaya nakledilmek üzere Samsun ve Trabzon'a götürüldü.

Yılmaz'ın evinde taziyeleri kabul eden eşi Tülin Yılmaz, gazetecilere, eşinin hastalığı nedeniyle diyalize girdiğini anlattı.

Diyalize girdiği sırada eşine kadavra çıktığını ancak olumlu sonuçlanmadığını dile getiren Yılmaz, "Diyalize girdikten 2 yıl sonra ona Samsun'dan bir kadavra çıktı, çok sevinmiştik ama olmamıştı. Kadavra bağışlayanları televizyonda gördüğünde dua ediyordu. Bizim öyle bir şansımız olmadı, onun öyle bir şansı olmadı. İnşallah o sebep olur, hayat kurtarır. İnşallah onlar da ona dua eder" diye konuştu.

Yılmaz, organ bağışı konusunda zor karar verdiğini ifade ederek, "O çok hasta olduğu için ilk önce verilmesini istememiştim. Daha sonra vermeye karar verdim. İnşallah bu kararla onu memnun etmişimdir" ifadelerini kullandı

Hastanenin Organ Doku Nakli Koordinatörü Dr. Samet Ersoy ise Yılmaz'ın baş ağrısı şikayetiyle hastanenin diyaliz merkezine başvurduğunu belirterek, "Daha sonra çekilen tomografide hastanın beyin kanaması saptanıyor. Bunun üzerine beyin cerrahımız Ali Bacınoğlu tarafından ameliyata alınıyor. Ameliyat sonrası yoğun bakım sevisinde takip ettiğimiz hastamız uyutularak takip edildi" ifadelerini kullandı.

Ersoy, Yılmaz'ın böbrek yetmezliği hastası olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu nedenle de diyalize giriyordu. Kendisi 7 yıldır da organ bekleme sırasındaydı. Yaptığımız çalışmalar sonunda perşembe günü yapılan tetkiklerle istemediğimiz beyin ölümü gerçekleşti. Bu süreç sonrasında hasta yakınları ile görüştük. Zaten kendileri de organ bağışı sırasında bekledikleri için çekilen sıkıntıları biliyorlardı. Nihai kararı bugün verdiler. Böbrek rahatsızı olup kendisi organ beklerken böbrek yetmezliğinden değil beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşti ve karaciğer ile kornea nakli bekleyen hastalarımıza umut oldu."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3269 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim