• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Ortadoğu Grup, 4 yeni projeye imza atacak!

Ortadoğu Grup, 4 yeni projeye imza atacak!
Memorial Hastaneleri’nden ayrılan Ortadoğu Grup, Nişantaşı Hospital ile sağlık sektörüne geri dönerken, inşaata da hız verip 100 milyon dolarlık yatırımla Okmeydanı, Zekeriyaköy ve Göksu’da 4 projeye imza atacak.

Memorial Hastaneleri’nden 2007 yılında ayrılan Ortadoğu Grup, Nişantaşı Hospital ile sağlık sektörüne geri dönerken, inşaatta da konut ve ofis yatırımlarına hız veriyor. 2012 yılında sağlık, enerji ve inşaat sektörlerine ağırlık verecek olan Ortadoğu Grup, Gönül Evleri ve Middleist projeleriyle var olduğu konut sektöründe 4 proje için 100 milyon dolarlık yatırım yapacak. 2012 yılında Okmeydanı’nda ofis ve alışveriş merkezi, Zekeriyaköy’de konut ve Göksu’da villa tarzı proje hayata geçirmeye hazırlanan Ortadoğu Grup, İstanbul’un merkezi noktalarından birinde de konutun ağırlıkta olduğu bir proje daha gerçekleştirecek. Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Gür, 2012 yılında inşaat, enerji ve sağlık alanına yoğunlaşmak istediklerini belirterek, “Grubumuz içinde en çok inşaat ve enerji büyüyecek. 2012’de en az yüzde 10 büyüme bekliyoruz” dedi. Grubun enerji yatırımlarında ise organik atıklardan enerji üretmenin yanı sıra Balıkesir ve Sinop’ta iki adet rüzgar santrali devreye girecek.

Middleist’te yaşam başladı

Ortadoğu Grubu’nun 1984 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyette olduğunu söyleyen Mehmet Gür, şunları söyledi: “Yaptığımız inşaatlar arasında Çağlayan’da bir iş merkezinden, Memorial Hastanesi’nin komplesine, Ortadoğu Plaza’ya çeşitli iş merkezleri bulunuyor. Daha sonra Kağıthane’de Gönül Evleri ve Middleist konut projelerini gündeme getirdik. Middleist’te 6 ay önce yaşam başladı. 182 dairenin yaklaşık 160 tanesi kullanılıyor. 2 yılda yüzde 40 prim yaptı. Fiyatları 700 bin lira ile 1 milyon 300 bin lira aralığına yerleşti. Şu anda 15-20 dairemiz satılmayı bekliyor. Bölgenin tek site projesi olduğu için değer kazandı. Doğru bir projeye imza attığımızı düşünüyoruz.”

Okmeydanı’na ofis projesi

Önümüzdeki yıl başlayacakları projeler hakkında da bilgi veren Mehmet Gür, şöyle konuştu: “Okmeydanı’nda Kalkavan Grubu ile ortak olduğumuz bir projeye başlayacağız. Henüz projelendirmesini yapmadık. 50 bin metrekare büyüklüğünde bir arazide ofis-alışveriş merkezi projesi olarak dizayn edilecek. Çevresinde Çağlayan Adalet Sarayı olduğu için iş merkezi olarak düşünüyoruz. 100 metrekareden 2 bin metrekareye kadar çeşitli büyüklerdeki ofisleriyle bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak, her türlü ofisimiz söz konusu olacak. Yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırım maliyeti olacak. Şu anda üzerinde çalıştığımız 1-2 nokta var. İstanbul’un merkezi bir noktasında orta gelir grubuna hitap edecek olan konut ağırlıklı bir projemiz daha olacak. O proje henüz netleşmedi. Belki alışveriş merkezi de olabilir.”

Üst gelir grubu da var

Zekeriyaköy’de yılbaşında başlamayı planladıkları bir projenin daha olduğu bilgisini veren Mehmet Gür, şu bilgileri verdi: “Gerekli ruhsat işlemlerini bitirip hemen başlamayı planlıyoruz. Göçmen At Çiftliği’ne bitişik bir alanda bu projeyi yapacağız. Her daireye hobi bahçesi tahsis edeceğiz. 100 metrekare ile 200 metrekare arasındaki büyüklüklerde bahçe olacak. İçerisinde sosyal imkanların olduğu, projenin yan tarafında at binicilik eğitimi alacağı bir proje tasarlıyoruz. 160’a yakın bağımsız bölüm olacak. Proje üzerindeki çalışmalar devam ediyor. 25 milyon dolar civarında bir yatırım bedeli olacak. 2012 içinde üst gelir grubuna yönelik de Göksu’da 15 villadan oluşan bir projemiz olacak. Ocakta faaliyete geçecek. Bu butik projemizin de 15 milyon dolar yatırım bedeli olacak.”

Sağlığa geri döndü

Memorial Hastaneleri’nden 2007 yılında çıkan ancak Nişantaşı’ndaki Pakize Tarzi Hastanesi’ni satın alarak sağlık sektörüne geri döndüklerini kaydeden Mehmet Gür, şunları dile getirdi: “Sağlık sektörü kolay bir sektör değil ancak zevk alıyorsunuz. Sağlığa bulaşanlar eninde sonunda geri dönüyor, kolay kolay bırakamıyorsunuz. Nişantaşı’nda satın aldığımız Pakize Tarzi hastanesini Nişantaşı Hospital olarak yeniden açıyoruz. Nişantaşı’na has bir hastane olsun istiyoruz. Nişantaşı değil de başka bir yer olsa, belki tekrar sektöre dönmezdik. Hastane için 25 milyon dolar yatırım söz konusu. Butik bir hastane olacak. Kadın sağlığı ön planda olacak ancak kalp ve organ naklini dahil etmedik. Bu hastanenin yanında bir de tıp merkezi yapacağız. İkinci adımı attıysak, bunun üçüncüsü de gelecektir.”

Çinlilerle sağlık kampuslarına hazırlanıyor

Sağlık sektöründe şu anda özellikle şehir hastaneleri dikkate alındığında büyük işlerin yapıldığını ifade eden Mehmet Gür, şunları dile getirdi: “Türkiye’nin çeşitli yerlerinde gerçekleştirilecek olan sağlık kampusu projeleriyle ilgileniyoruz. Bir tanesine hazırlık yaptık ancak yetişemedik. Diğer ihalelere mutlaka gireceğiz. Bir Türk firması ve yurtdışından da Çinli bir firma ile işbirliğimiz var. Çin’de 3 bin-5 bin yataklı büyük hastane projeleri yapan bir kuruluşla ön işbirliğimiz bulunuyor. Bunun yanı sıra İstanbul’da yıkılıp yeniden yapılacak kompleksler de bulunuyor. Başakşehir ve Kartal’da devletin yapacağı bir proje var. Kartal’dakiyle ilgileniyoruz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5419 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim