• BIST 9749.06
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

Ortopedide Devrim Niteliğinde Buluş

Ortopedide Devrim Niteliğinde Buluş
Dünyanın ilk ve tek yıkanabilir alçısı ile duş alabilir, denize ve havuza girebilirsiniz…
Mucidi Güney Koreli bir doktor olan Hibrit Alçı, yaz aylarında sıkça yaşanan kazalarda, özellikle kol ve bacak kırıklarında, tedavi için alçı kullanılmasını gerektiren sakatlanmalarda, kazazedenin tedavisini konforlu bir şekilde sağlıyor ve tatiline devam etmesine fırsat veriyor.
 
Sıcak yaz aylarında özellikle havuz başında meydana gelebilecek kazalarda sıkça yaşanan kol-bacak kırılmaları, tatilinizi zehir edebilir. Dünyada bu tür durumlar için üretilen yeni bir tedavi sistemi olan Hibrit Alçı sistemi – HM CAST şimdi Türkiye’de…
 
Bu yeni ürün, özellikle kol ve bacak kırık çıkıklarında ve tedavi için alçı kullanılmasını gerektiren sakatlanmalarda, kazazedenin tedavisini konforlu bir şekilde sağlıyor ve tatiline devam etmesine fırsat veriyor. Bilindiği gibi klasik alçıda suyla temasın olmaması gerekiyor. Oysa Hibrit Alçı Sistemi - HM CAST ile havuza, denize girmek, duş almak mümkün. Dünyanın ilk ve tek yıkanabilir alçısının sunduğu kolaylıklarla, her şeye rağmen tatilinize devam edebilir, günlük aktivitelerinizi kesintisiz sürdürebilirsiniz.
Sadece alçının takılmasından sonra 24 saat beklemek gerekiyor. Sonra suyla temasında herhangi bir sakınca bulunmuyor.
 
Hibrit Alçı Sistemi - HM CAST eski tip alçılara göre son derece hafif olmasıyla da dikkat çekiyor. Eski tip alçılar 3–4 kiloya kadar çıkarken, bu ürün çok hafif. Kol kırıklarında uygulanan Hibrit Alçı Sistemi - HM CAST sadece 250 gram civarında. Bacak kırıklarında ise 350 grama kadar çıkıyor. Bu durum hastaya büyük hareket kolaylığı sağlıyor. Günlük aktiviteleri kısıtlamayan, kısmi de olsa hareket özgürlüğü sunan bu alçı sayesinde, hastanın psikolojisi de olumlu bir şekilde etkileniyor.
 
Bütün Türkiye’de satılıyor
 
Güney Koreli Ortopedi uzmanı Dr. Lee’nin buluşu olan ürün patentli ve FDA, KFDA onaylı. CE Belgesi de bulunan Hibrit Alçı Sistemi - HM CAST, özel deri koruyucu kılıf ile birlikte kullanılıyor. Böylece alçı uygulanan bölgenin hava almasını sağlıyor ve tahrişi önlüyor. Özel dokusu sayesinde hastayı terletmeyen Hibrit Alçı Sistemi - HM CAST, kaşıntı ve koku da yapmıyor.
 
Uygulaması da son derece kolay. Hibrit Alçı Sistemi - HM CAST, oda sıcaklığındaki suya batırıldıktan sonra, deri koruyucu kılıf ile birlikte, çorap gibi geçirilerek kırık uzva giydiriliyor. 7 ila 15 dakika içinde sertleşen alçı, görevini yerine getirmeye başlıyor. Her ölçüye uygun olarak tasarlanan
 
Hibrit Alçı Sistemi - HM CAST, 12 ayrı ölçüde bulunabiliyor. Ayrıca, yüksek X-Ray geçirgenliği sayesinde alçıyı çıkartmadan röntgen çektirmek mümkün olabiliyor. Özel şeridi sayesinde kolayca çıkarılabilen ve kesilirken toz çıkartmayan Hibrit Alçı Sistemi - HM CAST, istenirse tekrar birleştirilerek kullanılabiliyor. Kırıklar dışında, yumuşak doku enfeksiyonlarında, travmada ve atel kullanmayı gerektiren durumlarda da tercih edilebiliyor. Atel kullanan ve sürekli çıkarıp yeniden takan hastaların iyileşme sürecinin uzamasının da önüne geçilebiliyor.
 

Konforu, şık görünümü ve sağladığı avantajlar nedeniyle dünya çapında büyük ilgi gören Hibrit Alçı Sistemi - HM CAST, Türkiye’ye İzmir merkezli MF Medikal Özel Sağlık Hizmetleri tarafından getiriliyor. Hibrit Alçı Sistemi - HM CAST, Türkiye çapında giderek yaygınlaşıyor ve özel hastaneler ile medikal malzeme satan firmalarda bulunuyor.

Bu haber toplam 13759 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim