• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Östrojen tedavisi cildi güzelleştiriyor

Östrojen tedavisi cildi güzelleştiriyor
48-52 yaş arasındaki kadınların yaşadığı menopoz döneminde vücutta belirgin değişimler gözlenir. Östrojen takviyesi ise kalp sağlığını korumanın yanında ...

48-52 yaş arasındaki kadınların yaşadığı menopoz döneminde vücutta belirgin değişimler gözlenir. Östrojen takviyesi ise kalp sağlığını korumanın yanında kemiklere ve cilde ciddi fayda sağlıyor

Orta yaşlarda başlayan cilt yaşlanması, menopoz döneminde daha da hızlanabilir. Ancak menopoz döneminde kadına verilen östrojen hormon tedavileri, yaşlanmayı engellediği gibi tersine de çeviriyor. Östrojenin olumlu etkisiyle, cildin görünüşü düzeliyor ve gerginliği artıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Alparslan Baksu, menopoz döneminde kadınlarda görülen hızlı yaşlanma, kemik erimesi, kalp krizi gibi riskleri ve tedavi sürecinde yaşanacak olumlu gelişmeleri paylaştı:

KOLAJEN MİKTARI ARTAR
Menopozda kullanılan östrojen, derideki kolajen sentezini artırır. Ayrıca hiyalüronik asit sentezini hızlandırarak, derideki nemliliği ve canlılığı sağlar.
Bu bilgilerden de anlaşılacağı gibi; menopozdaki östrojen eksikliği, bağ dokusu ve ciltte meydana gelen olumsuz değişikliklerin hızlanmasına yol açıyor.
Menopoz döneminde kadına verilen östrojen hormon tedavileri, bu olumsuz değişiklikleri önemli oranda engeller, hatta tersine çevirebilir. Östrojenin cilt üzerindeki olumlu etkilerini söyleyecek olursak; dokuya sağlamlık ve esneklik veren kolajenin miktar ve kalitesini artırır. Cildin görünüş ve gerginliğinden sorumlu yapıları düzeltir.

DÜZENLİ TARAMA ÖNEMLİ
Menopoz döneminde iskelet sistemindeki değişiklikler de önemlidir. Östrojen hormonunun azalması ile kemiklerde yıkım süreci hızlanır ve kemik erimesi artar. Östrojen hormonu, kemiklerde yapımı sağlayan hücreleri uyarır ve yıkım yapan hücreleri baskılar.
Menopoz; kadının sağlık taramalarını düzenli olarak yaptırması gereken önemli bir dönemdir. Kemik erimesinin hızlanması ile kadın vücudunun yapısı değişir, kemikler zayıflar ve boy kısalır. Düzenli smear testi, meme ultrasonu, kemik ölçümü, mamografi ve kan yağları tahlilleri yaptırılmalıdır.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7797 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim