• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

ÖSYM'den "hatalı okul tür kodu" açıklaması

ÖSYM'den "hatalı okul tür kodu" açıklaması
ÖSYM: "Söz konusu sorunun çözülmesi için ÖSYM, MEB ve YÖK birlikte çalışma yürütmektedirler"

ÖSYM, üniversite yerleştirmelerinde, bazı sağlık meslek lisesi öğrencilerinin okul tür kodunun hatalı olması nedeniyle açıkta kaldığı yönündeki iddialara ilişkin, MEB ve YÖK ile birlikte sorunun en kısa sürede çözülmesi için çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, son günlerde sosyal medyadaki tartışmalarda ve bazı medya kurumları tarafından yapılan yayınlarda ÖSYM'deki hatalı kod uygulamasından dolayı Anadolu Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin mağdur edildiğine yönelik gerçek dışı bir yorum ile topluma yanıltıcı bilgiler sunulduğu belirtildi.

ÖSYM sistemlerinde her okulunun bir kodu bulunduğu ifade edilen açıklamada, zaman zaman okulların adlarının, türlerinin değiştiği, okulların dönüşüme tabi tutulduğu vurgulandı.

Bu nedenle ÖSYM'nin, her yılın başında tüm okul müdürlüklerinden okul kodlarını kontrol etmesi ve varsa bir değişiklik ilgili düzeltmelerin yapılmasını istediğine yer verilen açıklamada, 2013 yılı başında da ÖSYM tarafından diğerlerinde olduğu gibi Türkiye'deki tüm Anadolu sağlık meslek lisesi müdürlerinin de okul kodlarını kontrol edip yanlışlık varsa düzeltmesini talep ettiğine işaret edildi.

Bu kapsamda 300'ün üzerinde lise müdürlüğünün okul kodlarını ÖSYM sistemine doğru girmiş olmasına rağmen bazı Anadolu sağlık meslek lisesi müdürlüklerinin ilgili düzeltmeyi yapmadıklarına dikkat çekilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"ÖSYM sistemlerinde herhangi bir hata söz konusu olmayıp söz konusu sağlık meslek liselerinin Anadolu sağlık meslek lisesi türüne dönüştürüldüğü ÖSYM sistemine ilgili okul müdürlükleri tarafından bildirilmediğinden doğal olarak bu okullarda okuyan öğrenciler sağlık meslek lisesi mezunu olarak görülmüşlerdir. Aynı şekilde söz konusu olan bu okullarda okuyan öğrenciler de başvuru sırasında bu yanlışlığı düzeltmemişlerdir. Kendileri başvuru formu üzerindeki sağlık meslek lisesi öğrencisi oldukları bilgisini doğrulamış ve kayıtlarını tamamlamışlardır. ÖSYM sistemine kayıtlı çok sayıda sağlık meslek lisesi mezunu öğrenci de bulunmaktadır. O nedenle bir okulun ve öğrencinin Anadolu sağlık meslek lisesi veya öğrencisi olup olmadığını sistemin belirleme şansı bulunmamaktadır.

Söz konusu sorunun çözülmesi için ÖSYM, MEB ve YÖK birlikte en kısa sürede bir çözüm üretilmesi için bir çalışma yürütmektedirler."

Bu haber toplam 3297 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim