• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Otopsi masasında dirildi

Otopsi masasında dirildi
Ağrı'da 'öldü' denilen çocuk, pratisyen hekimin 45 dakikalık ısrarlı müdahalesiyle otopsi masasında 'dirildi'

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde ‘Öldü’ denilen iki yaşındaki çocuk, pratisyen hekimin 45 dakika süren müdahalesiyle yaşama döndü. Samet Aydemir, Doğubeyazıt’a 22 kilometre uzaklıktaki Subeşiği köyünden. İki yaşındaki Samet, 21 Nisan çarşamba günü evinin yakınındaki derede oynarken suya düştü.
Bunu gören baba Oktay Aydemir ve komşular sürüklenen çocuğu, sudan çıkararak Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak hastanedeki müdahaleye rağmen yaşamsal fonksiyonlarını kaybettiğinin anlaşılması üzerine, doktorlar haberi aileye iletti.


Hastane polisinin, otopsi için Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi vermesinin ardından Dr. Nurettin Kurt, hemşireler Safiye Çelep ve Kader Eyyüpoğlu ile sağlık memuru Özgür Çiftçi, Samet’in bekletildiği müşahede odasında, otopsi için hazırlığa başladı.
Dr. Kurt’un, “Arkadaşlar bir kez daha kontrol edelim. İçimde çocuğun yaşadığına dair bir his var” demesinin ardından çocuğa kalp masajı ve suni teneffüs yapıldı. Kurt’un yaklaşık 45 dakika süren müdahalesinin ardından Samet Aydemir, yaşama döndü.
Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde üç ay önce pratisyen hekim olarak göreve başladığını anlatan Dr. Kurt, gece nöbeti sırasında yaşadıklarını anlattı:
“Çocuk hastaneye getirildiğinde yaşamsal solunum ve dolaşım belirtisi yoktu. 45 dakika süresince hiç ara vermeden arkadaşlarımla birlikte müdahalede bulunduk ve bir süre sonra kalp atışlarını hissetmeye başladım. Yaptığımız müdahaleden sonra çocuğu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine sevk ettik. Hastanın genel durumuna bakarak, insani yönden müdahalemi yaptım. İçimde hastanın yaşadığına dair bir his vardı. Yaşadığı için çok mutluyum.”


Samet, Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından gönderildiği Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde ve iyi. Anne Darçın Aydemir ‘yarım saat içinde önce kaybettiği sonra kavuştuğu’ oğlunun başından ayrılmıyor:
“Oğlum evin önünde oynadığı sırada komşularımız dereye düştüğünü görmüşler. Komşuların yardımıyla çocuğu dereden çıkardık. Nefes alıp veremiyordu ve çevredekiler öldüğünü söylediler. Vakit kaybetmeden Doğubayazıt Devlet Hastanesi Acil Servisine götürdük. Orada yapılan müdahaleden sonra ‘çocuğunuz ölmüş’ dediler. Yarım saat geçtikten sonra ‘çocuk ‘yaşıyor’ dediler. Ambulansla Van’a getirdik. Hemen yoğun bakıma aldılar. Tedavileri yapıldıktan sonra şimdi çocuğumun durumu iyi. Doktorlar da ‘hayati tehlikeyi atlattı’ diyorlar. Oğlum yaşadığı için çok mutluyum.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2181 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim