• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Öz Sağlık İş ve Deniz Feneri Derneği iş birliğinde Gazze'de okul yaptırılacak

Öz Sağlık İş ve Deniz Feneri Derneği iş birliğinde Gazze'de okul yaptırılacak
HAK-İŞ'e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası ile Deniz Feneri Derneği arasında Gazze'de 250 engelli öğrencinin eğitim göreceği bir okul yaptırılması için iş birliği protokolü imzalandı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan: "Bu okulla Filistin'de, Gazze'de bütün sorunlar çözülmüyor ama karanlığa küfür etmektense bir tane mum yakmak gerekiyor. Biz bu okulla bir mum yakıyoruz. Oradaki mumlar inşallah büyüyecek, zalimlerin zulmünün ateşini söndürecek"

HAK-İŞ Genel Merkezi'ndeki imza törenine, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz ve ilgililer katıldı.

Arslan, buradaki konuşmasında, Mavi Marmara saldırısının 12. yılı dolayısıyla olayda hayatını kaybeden Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Şube Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Yaldız'ı ve diğer yaşamını yitirenleri dün Adıyaman'da andıklarını söyledi.

HAK-İŞ'in kardeş Filistin halkının daima yanında olacağını, Filistin topraklarında başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Arslan, şöyle dedi:

"Öz Sağlık İş Sendikamız ile Deniz Feneri Derneği güzel bir iş birliğine imza atıyor. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor. Bu okulla Filistin'de, Gazze'de bütün sorunlar çözülmüyor ama bir karanlığa küfür etmektense bir tane mum yakmak gerekiyor. Biz, bu okulla bir mum yakıyoruz. Oradaki mumlar inşallah büyüyecek, zalimlerin zulmünün ateşini söndürecek."

- "Engelli çocuklar hayata tutunacak"

Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Sert de Gazze'de 250 engelli çocuğun eğitim göreceği ve rehabilitasyon hizmeti alabileceği tam teşekküllü modern bir okul inşa edeceklerini, okulun yapımı için Deniz Feneri Derneği ile iş birliği yaptıklarını dile getirdi.

İnşa edilecek okulla Gazze'de engelli çocukların hayata tutunacaklarını ve yeni hayatlara koşacaklarını söyleyen Sert, gerekli finansmanı peşin olarak sağlayarak en kısa sürede okulun tamamlanmasını istediklerini ifade etti.

Deniz Feneri Derneği Başkanı Cengiz ise kendisinin de engelli bir çocuk babası olduğunu belirterek, "Gazze'de Umuda Koşan Çocuklar, Engelliler Okulu" inşasına ilişkin iş birliği protokolü imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İnşa edilecek okulun aynı zamanda rehabilitasyon merkezi olacağını belirten Cengiz, "Bu hayırlı proje, engelli çocuklarımıza vereceği hizmet kadar anne babalarını da özgürleştirme bakımından çok büyük görevler ifa edecek ve çok büyük hayır duaları alacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından iş birliği protokolü imzalandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1322 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim