• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Özel Çocuklar Destek Sistemi Uygulaması hakkında duyuru

Özel Çocuklar Destek Sistemi Uygulaması hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Özel Çocuklar Destek Sistemi Uygulaması hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

Sayı: 80166981-10,99/-E.32    15.04.2020
Konu: 
Özel Çocuklar Destek Sistemi
           
Uygulaması

 

DAĞITIM YERLERİNE

Bilindiği üzere COVİD-19 pandemisi tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkilemektedir. Bu süreçte devletimiz tarafından tedbirler alınmakta ve halkımız tarafından da bu tedbirler titizlikle uygulamaya çalışılmaktadır. Pandemi sürecinin doğası gereği toplumun tüm kesimleri üzerinde ek ruhsal yükler de oluşmakta ve zihinsel özel gereksinimi olan bireyler ve aileleri de bu ruhsal yükten en çok etkilenen gruplar arasında yer almaktadır. Daha önceki uygulamalarımızla Sağlık Bakanlığı olarak ilaca direk erişimin kolaylaştırılması, özel gereksinim raporlarının geçerlilik sürelerinin uzatılması gibi bu bireylerimizin temel sağlık sorunlarıyla ilgili çözümler pandeminin ilk günlerinde uygulamaya geçirilmişti. Ancak pandemi sürecinin devam etmesiyle evde kalmanın getirdiği sıkıntılar, günlük düzen ve rutinlerinin bozulmasına bağlı sorunlar ve ailelerin üzerindeki duygusal ve fiziksel yükün artmasıyla bu bireylerimizde ek davranış sorunları gelişeceğini öngörerek bunlara müdahale etmeye yönelik hazırlanan bir uygulama geliştirilmiştir.

“Özel Çocuklar Destek Sistemi” uygulamasıyla zihinsel özel gereksinimi olup süreçte davranış sorunları artan çocuklar ve ailelerine gönüllü danışmanlar tarafından uygulamalı davranış analizi yöntemi temelli destek sağlanacaktır. Sistemle ayrıca, çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanları tarafından ailelere ve çocuklara destek verilmesine de olanak sağlanmaktadır. Resmi ve güvenli bir kanalla görüntülü görüşme imkânı tanıyan bu sisteme erişim ücretsizdir.

Mobil uygulama marketlerinden "Özel Çocuklar Destek Sistemi" şeklinde arama yapıldıktan sonra Sağlık Bakanlığı Özel Çocuklar Destek Sistemi uygulamasını mobil cihazlarına indiren vatandaşlarımız yönergeleri izlenmesi halinde hizmete ulaşabilecektir.

Bilgilerinizi ve iş bu yazının Bakanlığımıza bağlı hastaneler ile Devlet/Vakıf Üniversitesi hastaneleri ve tüm özel sağlık kuruluşlarına ve ilinizdeki psiko-sosyal destek birimlerine duyurulmasını arz/rica ederim.

 

e-imzalıdır.

Prof. Dr. Ahmet TEKİN

Bakan a.
Genel Müdür

Dağıtım:
Gereği:

81 İl Valiliğine (81İl Sağlık Müdürlüğü)
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK)
 

Yazının aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4048 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim